Sākums > Receptes > Deserti

Āboliņu,banāniņu,kēks

2005. gada 7. novembris
Foto: Kristīne
Pagatavošana
25 min
1. Olām atdala baltumus no dzeltenumiem.baltumus saputo biezās putās(var pielikt šķipsniņu sāls)Dzeltenumam pieliek cukuru(piecas ēdamkarotes),un 1 tējkaroti vanilīna.saputo!Dzeltenumus IECILĀ olbaltumā un iesijā 5 ēdamkarotes miltu.Rūpīgu visu izcilā.pato laiku sagatavo formu;visu formu apziež ar sviestu vai margarinu.(apakša vēlams atstāt dažus kunkulīšus),bet formu ļoti bagātīgi jāapziež ar sviestu1 tas ir svarīgi!Nomizo ābolus,sagriež ļoti plānās šķelītēs,pieliek3 ēdamkarotes cukura un 1 tējkasroti kanēļa.
2. Vispirms formā ielej nedaudz miklas,tad pārkaisa ar pildījumu,tad atkal mīklu.
3. Pasniegt var ar putukrējumu,tas labi garšo ar pildījumu un silto kēksu.....mmmmmmmm.......
Uz augšu