Pesto alla genovese (bazilika mērce)

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 daiviņas ķiploka
  • 2 ēd/k ciedru riekstu
  • 2 tases* svaigu zaļā bazilika lapu
  • ¼ - ½ tases olīveļļas
  • ¼ tase parmezāna siera (rīvēta)
  • * tase = 240ml

Pagatavošana

10 min.
  1. Vislabāk izmantot blenderi, bet ja nav, var arī visu saspiest piestiņā.
  2. Tātad no sākuma saspiež ķiplokus un riekstus, tad lēnām pievieno baziliku un olīveļļu. Kad viss ieguvis viendabīgu konsistenci, iemaisa parmezāna sieru.
  3. Pasniedz ar makaroniem (mērce nav jāsilda, to iemaisa siltos makaronos) vai zaļajiem salātiem.

Komentāri

Monta 2013. gada 6. jūnijs 10:08
Sveiki.
Kā ilgāk uzglabāt ? Vienkārši burciņās un ledusskapī iekšā??

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni