Nedaudz pikanta tomātu-turku zirņu zupa ar cūkgaļas cepeti

5 1
Sātīga zupa vēsiem ziemas vakariem!

Paldies, par recepti "Rakvere" ekspertiem! :)

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 800 ml dārzeņu buljona
  • 400 g “Rakvere” cūkgaļas cepeša ar grauzdētiem sīpoliem
  • 400 g konservētu tomātu gabaliņos
  • 20 uz pusēm pārgriezti ķiršu tomāti
  • 10 cm šķēlītēs sagriezta purava
  • 1 bundžiņa konservētu turku zirņu
  • 1 mizots un gabaliņos sagriezts saldais kartupelis
  • 2 daiviņa/s kapāta ķiploka
  • 1 tējk. (kūpinātas) paprikas pulvera
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1 šķipsna/s čili pārslu vai pulvera
  • 1 tējk. maltu koriandra sēklu
  • 1 tējk. maltu ķimeņu
  • Pasniegšanai
  • Svaigs koriandrs
  • Citrona šķēlītes
  • Pabiezs bezpiedevu jogurts, ja ir vēlēšanās

Pagatavošana

40 min.
  1. Izvieto gaļu, sagrieztu saldo kartupeli un ķiršu tomātus uz pannas, kas pārklāta ar cepamo papīru, un cep 180 grādos aptuveni 20 minūtes.
  2. Katlā eļļā sakarsē puravu un ķiplokus, pievieno garšvielas un pāris minūtes virs uguns kārtīgi maisa.
  3. Pievieno tomātu konservus, pāris minūtes vēl karsē un tad pievieno karstu buljonu. Ļauj pavārīties 10 minūtes.
  4. Izņem kanēļa standziņu un ielej maisījumu kopā ar ceptu saldo kartupeli blenderī. Sablenderē un atlej atpakaļ katlā. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz buljona vai ūdens.
  5. Pievieno nokāstus un noskalotus turku zirņus un grilētus tomātus, tad vēlreiz uzsilda.
  6. Salej zupu šķīvjos, pa virsu uzliek ar dakšu saplucinātu cūkgaļu. Apkaisa ar koriandra lapām un, ja vēlas, pievieno nedaudz citrona sulas un jogurta.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas