Gardie biešu salāti ziemai bez burkāniem

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 kg bietes
  • 2 kg tomāti
  • 1.5 kg parika
  • 1.5 kg sīpoli
  • 200 g ķiploki
  • 5 ēd. k. cukurs
  • 10 tēj. k. sāls
  • 400 g eļļa
  • 10 ēd. k. etiķis/ 2 citronu sula
  • 1 tēj. k. maltie pipari
  • 4 -6 gab. lauru lapas

Pagatavošana

40 min.
  1. Katlā ielej eļļu, pievieno cukuru, sāli, piparus un uzkarsē. Tad pieliek apceptus sīpolus un pasautē apmēram 3 min.;
  2. Pievieno salmiņos sagrieztu papriku un sautē apmēram 5 min. Tad liek klāt tomātus (bez mizas un sagrieztus kubiņos), sautē 10 min. un beigās liek klāt pirms tam novārītas un uz rupjas rīves sarīvētas bietes, sautē vēl 10-15 min.;
  3. Ķiplokus, lauru lapas pievieno apmēram 10 min. pirms vārīšanas beigām. 5 min. pirms vārīšanas beigām pielej etiķi vai citrona sulu;
  4. Karsto maisījumu pilda sterilizētās burkās.
  5. * Tomātu vietā var pievienot tomātu pastu, bet tad ir jālej klāt apmēram 2 glāzes ūdens.
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Marika 2015. gada 13. februāris 22:05
Aizmirsu pastāstīt, ka tad kad gatavoju siļķi kažokā, lieliski noder šie salāti. Sanāk daudz garšīgāk.
elina 2015. gada 23. janvāris 13:39
loti laba recepte

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi