Veģetārā lazanja itāļu gaumē

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 18 lazanjas plāksnītes
  • Parmas siers
  • Bešamela mērcei (Besciamella sauce):
  • 5 ēd. k. sviesta
  • 4 ēd. k. miltu
  • 3 glāzes piena
  • 2 tējk. sāls
  • ½ tējk. malta muskatrieksta
  • Veģetārajai tomātu mērcei:
  • 2 sīpoli
  • 2 burkāni
  • Baklažāns
  • 2 kabači
  • Tomātu mērce
  • Olīveļļa
  • Sāls

Pagatavošana

120 min.
  1. Pagatavo Bešamela mērci: vidējā katliņā silda sviestu, līdz tas izkūst. Pievieno miltus un maisa, līdz masa ir vienmērīga, bez kunkuļiem, vāra aptuveni 6-7 minūtes.
  2. Silda pienu, kad tas vārās, pievieno 1 glāzi sviesta masas. Šo masu patstāvīgi jauc, līdz tā ir vienmērīga un tad atkal liek vārīties uz 30 sekundēm, pievieno sāli un muskatriekstu un noliek malā.
  3. Pagatavo veģetāro mērci: uz pannas uzlej olīveļļu un gabaliņos sagrieztus sīpolus. Atstāj sīpolus cepties uz lēnas uguns līdz 2-3 min. Pievieno kubiciņos vai plānās šķēlēs sagrieztus burkānus, baklažānu, kabačus. Gatavo 15 min., pievieno tomātu mērci, sāli un glāzi ūdens. Gatavo vismaz 20 min.
  4. Katru no lazanjas plāksnītēm 1 min. vāra karstā ūdenī. Kad lazanjas plāksnītes ir izvārītas, paņem cepamtrauku un uzziež 2 karotes ar Bešamela mērci uz tā. Ieziestajā traukā kārto 6 lazanjas plāksnītes, tām pa virsu bagātīgi pārklāj veģetāro mērci, tad Bešamela mērci un Parmas sieru. Atkal pa virsu kārto 6 plāksnītes un atkārto iepriekšējo soli. Atkal virsū liek 6 plāksnītes, taču šoreiz pa virsu klāj tikai Bešamela mērci un Parmas sieru;
  5. Cep cepeškrāsnī aptuveni 25 min.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni