Krāsainie svētku cepumi

3 1

Sastāvdaļas

  • 200 g sviests, kas pastāvējis istabas tempertūrā
  • 1 glāze cukurs (250 ml glāzes tilpums) cukura daudzums būtībā atkarīgs cik saldus vēlamies, tik pat labi var nelkt cukuru, bet sāli un būs sāļie cepumi
  • 1 ola
  • 1 ēd.k citrona sula vai apelsīnu sula, var arī aizvietot ar rumu, konjaku
  • 1 tēj.k. šķīstošais raugs (tāds, kurš jāber miltos, nevis jāšķīdina ūdenī)
  • 3 ēd.k biešu biezenis (izvāram sarkano bieti, sablenderējam biezenī)
  • 3 ēd.k spinātu biezenis (ņemam saldētus vai svaigus spinātus, sablenderējam biezenī
  • 3 ēd.k burkānu biezenis (svaigi rīvēts un sablenderēts burkāns)
  • Ap 500 g milti, bet precīzi manīs mīcot mīklu
  • 3 ēd.k vaniļas cukurs

Pagatavošana

180 min.
  1. Sviestu putojam ar cukuru, vaniļu un olu līdz izveidojas viendabīga gaisīga masa. Pievienojam citrona (apelsīna sulu, konjaku, rumu) un raugu, vēl saputojam.
  2. Šo sviesta masu sadalam trijās daļās.
  3. Vienā iemaisam biešu biezeni,tad beram miltus pa karotītei, maisam un mīcam, kad mīkla jau mīcāma ar rokām un tā nelīp, tad milti jau gana.
  4. Otrā sviesta masā iemaisam spinātu biezeni.
  5. Tieši tā pat beram pa karotītei kviešu miltus un maisam, mīcam līdz mīkla viegli mīcāma un nelīp pie rokām.
  6. Trešajā sviesta daļā iemaisam svaigi rīvētu un vēl sablenderētu burkānu. Tad beram miltus un mīcam mīklu.
  7. Gatavā mīkla ir taukaina, maiga, diezgan mīksta. Tai nav jābūt miltainai, sausai, stingrai.
  8. Katru krāsu sadalīju uz pusēm, sanāca 6 mīklas gabali.
  9. Mīklas gabalus ietinam pārtikas plēvē un ieliekam ledusskapī uz 30 minūtēm.
  10. Pēc tam ņemam katras krāsas mīklu, pārējā paliek ledusskapī.
  11. Dzelteno un sarkano sadalam uz pusēm. Izveidojam 4 aptuveni vienāda resnuma un vienāda garuma desas. Liekam sarkano blakus dzelteno, uz sarkanās lieka dzelteno un uz dzeltenās sarkano.
  12. Zaļo mīklu izrullējam tik lielā taisnstūrī, lai tajā varētu ietīt šo dzeltensarkano taisnstūri. Visu satinam kopā un liekam ledusskapī uz 2 stundām.
  13. Ņemam atlikušos mīklas gabalus no ledusskapja. Visus izrullējam taisnstūros, pluss mīnuss.. Kārtojam vienu uz otra, secībai nav nozīmes.
  14. Sarullejam ruletē. Liekam arī ledusskapī uz 2 stundām.
  15. Pēc divām stundām mīklu ieliekam saldētavā uz 5-10 minūtēm, lai vieglāk sagriezt.
  16. Griežam plānākās vai biezākās šķēlēs.
  17. Kārtojam uz cepamās plāts, kur ieklāts cepamais papīrs un cepam ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.
  18. Lūk, gatavie cepumi.
  19. Arī rullīti sagriežam.
  20. Kārtojam uz cepamās plāts kur ieklāts cepamais papīrs.
  21. Cepam ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.
  22. Gatavie cepumi.
  23. Man jau ļoti iepatikās tās krāsas.
  24. Lai labi garšo!

Komentāri

artūrs 2013. gada 23. februāris 10:11
man garso cepumi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti