Sākums > Receptes > Konservējumi

Priežu čiekuru sīrups

2012. gada 16. jūnijs
Foto: Depositphotos.com
Priežu čiekuri jāvāc kadmēr čiekuri vēl zaļi, mīksti.
Ziemā būs pašu gatavotas zālītes pret saaukstēšanos, klepus, bronhītu.
Receptes ir dažādas, es šoreiz gatavoju sekojoši.
Pagatavošana
180 min
1. Noskalo čiekurus aukstā tekošā ūdenī.
2. Liek katliņā, pielej ūdeni. Vāra zem vāka, no burbuļošanas brīža kādas 20 minūtes pavāra, tad izslēdz. Ļauj 1 stundiņu ievilkties.
3. Pēc tam turpina vārīt un pieber cukuru. Vāra uz mazas uguns zem vāka, ja ir putas noputo.
4. Vār 2 - 3 stundas līdz sīrups kļuvis sārts un čiekuri mainījuši krāsu.
5. Lej burkās. Var ar visiem čiekuriem, bet var arī laist caur sietiņu, lai nav biezumi. Gatavs.

Lai izdodas!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu