Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas šašliks citronu marinādē

2010. gada 16. augusts
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Gan jau ka netā ir miljons veidu kā var pagatavot šašliku, bet šī tā līdz kurai es esmu nonācis mainot klasiskās receptes un gatavošanas tehnikas!
Ābolu etiķa vietā var lietot parasto etiķi, piparu labāk izmantot svaigi maltos, ābolu sulas vietā var izmantot alu. Gaļu vēlams ņemt ar nelielām speķa kārtiņām, cauraudzi, cepšanas laikā gaļas gabaliņus labāk izkārtot tā ka tie nav iespiesti starp citiem, tādā veidā dodot tiem iespēju apcepties, un līdz ar to gaļa nebūs jūtams speķis.
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo nepieciešamos produktus. Gaļu sagriež 3 - 4 cm kubos.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
2. Sīpolus sagriež 4 daļās, sadala pa atsevišķiem gabaliņiem, pievieno gaļai.
3. Izspiež no citrona sulu, pievieno un citronu mizas arī iemet pie gaļas.
4. Pieber sāli, piparus, pievieno sinepes, eļļu, ābolu etiķi.
5. Visu cītīgi apmaisa, saliek katlā, traukā un zem sloga atstāj uz nakti.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
6. Grilā sagatavo ogles.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
7. Gaļas gabaliņus uz iesma izkārto sekojoši - gaļa, sīpola daiviņa, gaļa, sīpols utt.... un liek klāt cieši vienu otram.
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
8. Grilē, kamēr gaļa gatava.
Grilēšanas laikā ar miglotāju (var nopirkt jebkurā dārzniecības veicī) ik pēc laika apsmidzina šašlikus ar ābolu sulu (man sanāca ik pēc 3-5 min.).

Lai labi garšo!
Foto: /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\
Uz augšu