Cūkgaļas šašliks citronu marinādē

3 1
Gan jau ka netā ir miljons veidu kā var pagatavot šašliku, bet šī tā līdz kurai es esmu nonācis mainot klasiskās receptes un gatavošanas tehnikas!
Ābolu etiķa vietā var lietot parasto etiķi, piparu labāk izmantot svaigi maltos, ābolu sulas vietā var izmantot alu. Gaļu vēlams ņemt ar nelielām speķa kārtiņām, cauraudzi, cepšanas laikā gaļas gabaliņus labāk izkārtot tā ka tie nav iespiesti starp citiem, tādā veidā dodot tiem iespēju apcepties, un līdz ar to gaļa nebūs jūtams speķis.

Sastāvdaļas

  • 2 kg cūkgaļas
  • 1.5 ēd. k. sāls (ar tādu nelielu kaudzīti)
  • 1 tējk. melno malto piparu
  • 2 ēd. k. ābolu etiķa
  • 3-4 lielāki sīpoli
  • 1 citrons
  • 1 tējk. krievu sinepju
  • 4 ēd. k. eļļas
  • Ābolu sula

Pagatavošana

30 min.
  1. Sagatavo nepieciešamos produktus. Gaļu sagriež 3 - 4 cm kubos.
    Sagatavo nepieciešamos produktus. Gaļu sagriež 3 - 4 cm kubo...
  2. Sīpolus sagriež 4 daļās, sadala pa atsevišķiem gabaliņiem, pievieno gaļai.
  3. Izspiež no citrona sulu, pievieno un citronu mizas arī iemet pie gaļas.
  4. Pieber sāli, piparus, pievieno sinepes, eļļu, ābolu etiķi.
  5. Visu cītīgi apmaisa, saliek katlā, traukā un zem sloga atstāj uz nakti.
    Visu cītīgi apmaisa, saliek katlā, traukā un zem sloga atstā...
  6. Grilā sagatavo ogles.
    Grilā sagatavo ogles.
  7. Gaļas gabaliņus uz iesma izkārto sekojoši - gaļa, sīpola daiviņa, gaļa, sīpols utt.... un liek klāt cieši vienu otram.
    Gaļas gabaliņus uz iesma izkārto sekojoši - gaļa, sīpola dai...
  8. Grilē, kamēr gaļa gatava.
    Grilēšanas laikā ar miglotāju (var nopirkt jebkurā dārzniecības veicī) ik pēc laika apsmidzina šašlikus ar ābolu sulu (man sanāca ik pēc 3-5 min.).

    Lai labi garšo!
    Grilē, kamēr gaļa gatava. 
Grilēšanas laikā ar miglotāju (v...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Vik 2016. gada 12. oktobris 01:34
to aha
Tad uzdzer ūdeni pa virsu
aha 2016. gada 9. aprīlis 12:59
Sa@ist gaļu nav liela māksla. Citrons gaļu dara sausu.
md 2015. gada 18. aprīlis 13:43
Jau daudzas reizes esmu gatavojis pēc šīs receptes, vienmēr sanāk ļoti labi!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni