Saldā desa jeb saldā brunete

3 1
Saldā desa jeb saldā brunete
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 2 paciņas Selgas cepumu
  • 2 olas
  • 150 g sviesta
  • 1 glāze cukura
  • 1 /2 glāze kakao
  • 100 g marmelādes, ja vēlās

Pagatavošana

20 min.
  1. Sakultas olas un cukuru kausē uz lēnas uguns. Tad pievieno sviestu, silda.
  2. Kamēr kūst sviests, sadrupina cepumus un sagriež marmelādi mazos gabaliņos. Izkausētajai masai pievienos kakao, pēc tam cepumus un marmelādi. Kārtīgi samaisa. Masai jābūt biezai, ja tā nav, tad jāpievieno vēl cepumi.
  3. Masu liek uz folijas un tinot veido desu. Var sadalīt uz pusēm un izveidot divas desas, tad aizņems mazāk vietas.
  4. Satīto rullīti liek ledusskapī un atstāj uz vairākām stundām (es atstāju uz nakti). Pasniedz sagrieztu šķēlītēs pie kafijas vai tējas.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Janis Blahins 2017. gada 26. decembris 14:15
1) šī recepte sāk tā īsteni garšīga palikt apmēram pēc nedēļām divām ledusskapī, tāpēc runāt par 1 olu ir asurdi. To jāgatavo apmēram spainis, lai pietiek vairākiem mēnešiem
2) šī recepte pazaudējusi pašu galveno ingredientu, bet kura garša ir vnk pliekana. Uz spaini ar gatavo masu jāpievieno apmēram 1 pudele laba konjaka, vai vismaz pārtikas spirta (p«edējā gadījumā proporcionāl mazāk, protams, ja vien mērķis nav viesus padzert zem galda). Faktiskā alkohola doza vienā porcijā, teiksim glāzē ruletes, ir absolūti nekaitīga, mazāk par tējkaroti, bet garša ir kā diena un nakts.
3) Vēl cits ārkārtīgi svarīgs ingredients, trūkst - rozīnes un rieksti. Rozīnes vajag daudz, ieteicams arī nedaudz žāv plūmes (saplucinātas), banānus ar mēru, un ļoti daudz riekstu. Labākie ir grieķu `smadzenītes`, taču der arī lazdu. Zemesrieksti ir mazāk noderīgi, taču nedaudz var arī tos. Der saulespuķu sēklas, atmizotas protams. Bez riekstiem ar garšu ir `tik sērīgi kā veikalā`.
4) masai nu nemaz nemaisa neliels daudzums puķukrējuma ar želatīnu. Citādi būs nežēlīgi cieta kā pazole. Taču pārdozēt nevajag, citādi būs par mīksu.
Monta Lesko 2016. gada 6. novembris 06:35
Ir okey... Ruma esenci var lietot normālos daudzumos. Garšas ziņā.. Ideāli
Lolita 2016. gada 4. septembris 15:12
Taisijaam kopaa ar meitinu. Sanaaca loti gardi. Paldies! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize