Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Komentāri
24
Jaunākie Vecākie
I
Ineta Buiķe
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Ļoti garda desa. Folijā neieteiktu likt massu. Kad tā sasala visa ģimene mocījāmies, lai jau gatavo massu atbrīvotu no pielipušā folija
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
J
Janis Blahins
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
1) šī recepte sāk tā īsteni garšīga palikt apmēram pēc nedēļām divām ledusskapī, tāpēc runāt par 1 olu ir asurdi. To jāgatavo apmēram spainis, lai pietiek vairākiem mēnešiem
2) šī recepte pazaudējusi pašu galveno ingredientu, bet kura garša ir vnk pliekana. Uz spaini ar gatavo masu jāpievieno apmēram 1 pudele laba konjaka, vai vismaz pārtikas spirta (p«edējā gadījumā proporcionāl mazāk, protams, ja vien mērķis nav viesus padzert zem galda). Faktiskā alkohola doza vienā porcijā, teiksim glāzē ruletes, ir absolūti nekaitīga, mazāk par tējkaroti, bet garša ir kā diena un nakts.
3) Vēl cits ārkārtīgi svarīgs ingredients, trūkst - rozīnes un rieksti. Rozīnes vajag daudz, ieteicams arī nedaudz žāv plūmes (saplucinātas), banānus ar mēru, un ļoti daudz riekstu. Labākie ir grieķu `smadzenītes`, taču der arī lazdu. Zemesrieksti ir mazāk noderīgi, taču nedaudz var arī tos. Der saulespuķu sēklas, atmizotas protams. Bez riekstiem ar garšu ir `tik sērīgi kā veikalā`.
4) masai nu nemaz nemaisa neliels daudzums puķukrējuma ar želatīnu. Citādi būs nežēlīgi cieta kā pazole. Taču pārdozēt nevajag, citādi būs par mīksu.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
M
Monta Lesko
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Ir okey... Ruma esenci var lietot normālos daudzumos. Garšas ziņā.. Ideāli
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
L
Lolita
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Taisijaam kopaa ar meitinu. Sanaaca loti gardi. Paldies! :)
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
M
Marks
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Man loti garso brunete jeb rulete desa iesaku visiem to paprovet
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
I
Ieva
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Kaut kā nešķiet baigi gudri olas likt ēdienā, kas pēc tam netiek termiski apstrādāts...
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
J
Jānis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Olas ir nepieciešamas, lai labāk turētos kopā un, lai mazāk būtu nepieciešams sviests, kas pataisa saldo desu pārāk taukainu.
Es gan nesaprotu kāpēc vēl nepieciešams cukurs? Manuprāt, selgas cepumi un marmelāde ir pietiekami saldi, kur tur vēl cukurs?

Mana recepte ir mazliet savādāka:
2 paciņas selgas klasika
2 paciņas brūnās selgas
2 olas
~200 g. marmelāde
~200 g. sviests
Var arī uz pusi mazāk, bet mūsu ģimenē šī desa ļoti garšo 

Pagatavošana: divas brūnās selgas paciņas cepumus un vienu balto sablenderēju, otru balto paciņu cepumus sadrupinu ar rokām. Sagriežu un lieku klāt marmelādi un olas. Samaisu un pievienoju sviestu. Masai jābūt ne pārāk mitrai, bet saspiežot jāturas kopā. Tālāk veidoju desas, tinu folijā un uz dažām stundām ledusskapī.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
h
hmm
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
recepte laba, bet olas gan te neiederas? Kāds var paskaidrot kāpēc viņas tur ieliktas? Lai sabojātu garšu?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
D
Dainis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Klasika- 180 g sviesta, 2 1/2 pac. ''Selgas'' cep.120 g grauzdētu zemesriekstu, viena bundžiņa iebiezinātas kafijas vai kakao. Gaļas mašīnā samalt cepumus,katliņā izkausēt sviestu,iemaisīt tajā kafiju vai kakao un to visu iegāzt bļodā ,korā jau ir cepumi ar riekstiem. To visu kārtīgi izmaisīt ,sadalīt 3 daļās un celofāna maisiņā veidot trīs desas. Pēc tam novietot vēsumā.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
V
Vala
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Vai ir kāda cita alternatīva Selgas cepumiem? Kādi dabīgāki, eko cepumi?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
m
mja
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
A,priekš kam olās?sMIEKLĪGI!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
R
RAITIS
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
gardi!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
N
Niks
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Es un mana ģimene domaa, ka ļoti garšīgi, toties ļati daudz kaloriju. liels liels PALDIES autorei es jau sen mekleju šo recepti
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
E
Evita
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
a vina ir jagatavo beigas ka rulete? ta jasatin?
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
S
Sabīne
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Ļoti laba recepte. Gatavoju pirmo reizi māsai dzimšanas dienā un visiem garšoja - ļoti, ļoti :)
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
M
Monta
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
TIK SUPERĪGA! IESAKU VISIEM!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
D
Deina
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Beidzot man kaut kas sanāca precīzi pēc receptes!!!!! Receptes autorei respect!! PALDIES!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
m
madara
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
loti garsigs,vienkarsiideals. pagarsoju ciemos un tagad pati gatavosu
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
K
Kristīne
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Vienkārši nereāla desa, liela melna takā nēģerim un garšīga :)
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
L
Lāsma
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
sanaaca loti garsiigi, bet man nebija mamelades. es liku roziines un nedaudz ruma esenci.
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
A
Artis
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Sanāca ļoti labi,pirmo reizi kautko tādu gatavoju un sanāca ar pirmo reizi!Paldies!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
S
Sinča
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Rīt sākšu un parīt beigšu taisīt, tagad nav sastāvdaļu, bet noteikti labi garšo. Ļoti kārdinoša recepte!
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
K
Kristīne
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
man sakārojās šo. rīt jāuztaisa būs :)
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties
I
Iveta Bietaga
Ziņot
×
Paldies. Ziņojums nosūtīts.
Izvēlieties ziņošanas iemeslu
Super,man viss izdevās un garšo lieliski :)
Vērtējums
Atbildēt

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies.

Pievienot komentāru Pierakstīties

Konditoreja un maize

Jaunākās receptes