Savādāka auksta zupa
Sastāvdaļas
- 1 tomāts (vai 5 ķirštomātiņi)
- Puse no vidēji lielas paprikas (jebkura krāsā, var arī nepievienot)
- Puse no garā gurķa
- 800 g tomātu savā sulā (divas bundziņas)
- Sipols vai puravs
- 300 g vārītas gaļas vai desas
- Saals, pipari
- Svaigās dilles
- Lociņi
- Tomātu, papriku, gurķi, sīpolu un gaļu sagriež nelielos kubiņos. Tomātus savā sulā sablenderē. (Var izkāst caur sietu, lai atbrīvotos no sēkliņām, bet nav obligāti.) Sablenderētiem tomātiem savā sulā pievieno kubiņos sagrieztos dārzeņus un gaļu. Pievieno sāli un piparus, apber ar sakapātām dillem un lociņiem. Visu samaisa un liek leduskapī 2-3 stundas nostāvēties.
- P.S. - Zupu bauda ar grauziņiem. Ja kādām patīk asāka garša var pievienot arī smalki sagrieztu čilli piparu. Skābumam var pievienot arī nedaudz citrona sulas.
Komentāri