Marinēti gurķi ar 3 pārliešanām

4 1
Dotais daudzums ir domāts 3 litru burkai. Ērti jo nav jāpasterizē, tikai jāpārlei 3 reizes ar verošu ūdeni. Ar karstu verdošu ūdeni 2 reizes, un trešo reizi ar sagatavotu verdošu marinādi.

Sastāvdaļas

  • 2 kg gurķu
  • 60 g diļļu
  • 20 g upeņu jaundzimumu
  • 15 g bazilika
  • 5 g dārza kalnmētru
  • 15 melno piparu
  • 6 lauru lapas
  • 4 krustnagliņas
  • 20 g mārrutku sakņu
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 2 sīpoli
  • Marinādei:
  • 1.5 l ūdens
  • 3 ēd. k. sāls
  • 3 ēd. k. cukura
  • 10 ēd. k. etiķa 9%

Pagatavošana

30 min.
  1. Ūdeni uzvāra un pārlej gurķus, ļauj 5 minutēs tiem izkarst. Un tad otreiz.
  2. Marinādei : Katliņā ielej ūdeni, saliek sagatavotos garšaugus, garšvielas, vāra 5-8 min.
  3. P.S. Man bija ērtāk kad es pārlēju visus gurķus vienā traukā nevis pa burkām. Un citronskābi vēru uzreiz pa burkām. Pēc tam kad ielēju marinādi un aizvākoju, paritināju burkas, lai citronskābe vienmērīgi izšķīst un sajaucas ar marinādi.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

sidza 2014. gada 21. augusts 16:15
Ar to pārliešanu pilnīgs murgs- tikai rokas var applaucēt. Tāda laistīšanās, ka daudz vieglāk ielikt to burku un sterilizēt mierīgā garā.
Lilija 2013. gada 21. jūlijs 12:40
Es marinēju ari ar divreizēju pārliešanu, tikai etiķi lieku 7 ēd. karotes sāli 2 un cukuru 3.jo manai ģimenei nepatīg ļoti asi . Šie ir kraukšķigi un garšigi.Uzglabājas ļoti labi .
Lilija 2013. gada 21. jūlijs 12:37
Es marinēju ari ar divreizēju pārliešanu, tikai etiķi lieku 7 ēd. karotes sāli 2 un cukuru 3.jo manai ģimenei nepatīg ļoti asi . Šie ir kraukšķigi un garšigi.Uzglabājas ļoti labi .

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi