Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Austeres

Austeres- gliemenes ar ļoti maigu, īpatnēju garšu. Austere ir viens no molusku veidiem – paliels, pelēks gliemežvāks, kam iekšā ir dzīvība. Paņemot rokā, austere ir diezgan smaga, jo čaulas iekšpusē atrodas ūdens. Austeres ir silto ūdeņu iemītnieces un tās audzē speciālos baseinos. Dzīvai austerei čaula turas ciet. No ūdens izcelta austere turpina dzīvot vidēji četras dienas. Līdz pasniegšanai austeres uzglabā +2 līdz +7oC temperatūrā. Pirms celšanas galdā austeres rūpīgi noskalo aukstā ūdenī un ļauj mazliet apžūt. Beigtas austeres nodos nejauka smaka, taču galvenais iemesls, kāpēc austeres ēd dzīvas – ar vecām austerēm var ļoti smagi saindēties. Ja gliemežvāks ir kaut nedaudz pavēries, tas nozīmē, ka austere būs ēdama tikai pēc termiskas apstrādes. Bet, ja gliemežvāks ir atvēries, austere ir mirusi un cilvēka veselībai tā jau ir bīstama. Parasti austeres ēd dzīvas, uzpilinot citronu sulu vai speciāli pagatavotu vīnogu etiķa mērci.

www.irlaiks.lv

Atpakaļ