Taupot savu laiku, mēs bieži iegādājamies produktus vairākām ēšanas reizēm, lai uz veikalu vai tirgu nav jādodas katru dienu. Un šī iemesla dēļ varam saskarties ar situāciju, kad produkts vairs nav pirmā svaiguma.
Kā atdzīvināt apvītušus gurķus?
Gurķi, ja nav uzglabāti lielā mitrumā un sapuvuši, visdrīzāk savītīs un kļūs ne visai tīkami ēšanai, jo nomizot tos būs grūti un tekstūra atgādinās sūkli.
Labā ziņa - apvītušus gurķus ir iespējams glābt, un tas neprasa īpašus produktus, iekārtas vai vielas.
Viss vienkārši - gurķus nomazgā, nogriez tiem galiņus un iemērc uz aptuveni divām stundām aukstā ūdenī. Gurķi "atdzersies", un savītums pazudīs vai ievērojami mazināsies.
Tiesa gan, ūdens nav brīnumlīdzeklis - ja gurķi būs jau pavisam savītuši, peldes efekts var būt niecīgs.
Starp citu - šī metode izcila, ja vēlies gurķus konservēt, lai esi drošs, ka burkās dosies stingri gurķīši, nevis mīksti.