Džins

Džins- graudu destilāts, kas tiek savienots perfektā kombinācijā ar dažādām garšvielām. Dominējošākais komponents ir kadiķogas. Alkohola saturs dzērienā ir no 37,5 - 50%. Dry Gin un London Dry Gin - Šie divi džina veidi ir sausi, viegli aromatizēti, augstākās klases dzērieni. Vārds „dry” norāda uz to, ka dzēriens ir bez cukura. London dry gin - džina veids, kuru var ražot jebkurā pasaules valstī. Plymouth Gin – „distilled gin” kategorijas dzēriens, kura nosaukums raksturo džina veidu nevis Lielbritānijas pilsētu Plīmutu. Viens no populārākajiem Holandes džiniem. Tāpat kā London dry gin, šo džinu var ražot jebkura pasaules valsts. Old Tom Gin - džins ir ar nelielu cukura daudzumu. Yellow Gin – reti sastopams džins ar dzintarkrāsas toni, izturēts ozolkoka mucās, kurās sākotnēji tika izturēts stiprināts vīns. Pasaulē pastāv arī dažādi aromatizēti džina veidi, kuri tiek iegūti pēc uzlējuma metodes, izmantojot dažādus augļus un ogas, pievienojot cukuru vai aromātiskas vielas. Sloe Gin – džins radīts izmantojot plūmes. Almond Gin – džins radīts izmantojot rūgtās mandeles. Lemon Gin – džins radīts izmantojot citronu. Orange Gin – džins radīts izmantojot apelsīnu. Blackcurrent Gin – džins radīts izmantojot upenes. Kaut arī ir cilvēki, kuri mēdz baudīt džinu tīrā veidā vai ar ledu, tomēr vairāk dzēriens piemērots kokteiļos ar toniku un ar citām limonādēm vai, piemēram, ar citruss augļu sulām. Džinu var sajaukt ar dažāda veida aperitīva alkoholu, vermutu un liķierīšiem. Džinu uzglabājiet pie temperatūras +16 +18 grādi.

www.bar.lv

Atpakaļ