Absints

Absints- alkoholisks liķiera tipa dzēriens ar anīsa garšu, kura stiprums ir no 45 līdz 70 grādiem. Savienojumā ar ūdeni tas kļūst zaļgans vai zils. Absints ir vīna, kartupeļu, biešu vai graudu dubults destilāts, perfektā kombinācijā ar dažādiem zālaugiem. Burvju eliksīra sastāvā ir arī anīss, angelikas sakne, saldās dilles, koriandrs, lakricsakne, citronu balzams, un daudzas citas garšvielas. Taču galvenā absinta sastāvdaļa ir vērmeles, kas tiek lietotas kā antiseptisks, stimulējošs un sāpes remdējošs līdzeklis. Vērmeļu eļļas sastāvā esošās ķīmiskās vielas izraisa halucinācijas, miegainību un apātiju. Populārākais veids, kā gatavot absinta dzērienu: Glāzē, kurā ielieti 50 grami absinta uz īpašas, caurumotas karotes (to var aizvietot arī par parastu sietu) novieto cukura graudiņu, kam mēreni pārlej aukstu ūdeni (ūdens sastāda 1/4 no absinta daudzuma).

www.irlaiks.lv

Atpakaļ