Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mērce „garšīgais arvis” makaroniem

2006. gada 13. jūnijs
Foto: Alīse Nīgale
Pagatavošana
30 min
1. Sīpolu sīki sakapā, tomātiem noņem mizu un sīki sagriež, cukīni nomazgā, pārgriež uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs. Pannā sakarsētā eļļa apcep sīpolu, tad pievieno tomātus, apcep. Pievieno cukīni, apcep apm. 5 min, tad pannā ieplucina rūpīgi nomazgātus spinātus, pielej saldo krējumu, mazliet ūdeni, pēc garšas pieliek sāli un piparus, apmaisa un ļauj visam 5 min pasautēties. Pa to laiku nelielā daudzumā ūdens iemaisa tējkaroti kartupeļu (var arī kukurūzas) cieti. Pievieno mērcei, izmaisa un ļauj sabiezēt. Tad pārrasina ar citronu sulu, pārkaisa ar zaļumiem (kinzu, baziliku, dillēm - pēc izvēles). Pasniedz kopā ar makaroniem. Var pārkaisīt ar sarīvētu parmesānu.
Uz augšu