Pica margarita ar baziliku

Pica margarita ar baziliku
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Saldētā picas mīkla
  • 180 g mocarellas siera
  • 1 liels tomāts
  • Sāls
  • Pipari
  • 2 ēd. k. smalcināta bazilika
  • Mērce:
  • 4 lieli tomāti
  • ½ tējk. kaltētu raudeņu jeb oregano
  • ½ tējk. bazilika
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls
  • Melnie un baltie pipari
  • 480 g parmezāna, Rigamont vai cita labi kūstoša siera pamatnei

Pagatavošana

35 min.
  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 250 °C temperatūrai.
  2. Mērces gatavošana. Tomātus applaucē, novelk miziņu, izņem sēklas un sagriež palielos gabalos. Liek tos jaucējā, pievienojot garšvielas, sāli un pakāpeniski pielejot eļļu, līdz mērce ir viendabīga. Sagatavoto mērci vari likt burciņā un uzglabāt ledusskapī līdz nākamajai dienai.
  3. No mīklas izgriezto apli pārziež ar iepriekš sagatavoto mērci, pārkaisa ar sarīvētu picas pamatnes sieru un pildījuma sieru.
  4. Tam virsū liek tomātu šķēlītes.
  5. Pārkaisa ar sāli un pipariem un cep cepeškrāsnī 10 minūtes.
  6. Pēc cepšanas karstu picu pārkaisa ar svaigu baziliku.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

edgars 2012. gada 10. augusts 21:12
ta nav ta pati pica kas cilipica

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi