Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pica margarita ar baziliku

Pica margarita ar baziliku

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Saldētā picas mīkla
  • 180 g mocarellas siera
  • 1 liels tomāts
  • Sāls
  • Pipari
  • 2 ēd. k. smalcināta bazilika
  • Mērce:
  • 4 lieli tomāti
  • ½ tējk. kaltētu raudeņu jeb oregano
  • ½ tējk. bazilika
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • Sāls
  • Melnie un baltie pipari
  • 480 g parmezāna, Rigamont vai cita labi kūstoša siera pamatnei
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 250 °C temperatūrai.
  2. Mērces gatavošana. Tomātus applaucē, novelk miziņu, izņem sēklas un sagriež palielos gabalos. Liek tos jaucējā, pievienojot garšvielas, sāli un pakāpeniski pielejot eļļu, līdz mērce ir viendabīga. Sagatavoto mērci vari likt burciņā un uzglabāt ledusskapī līdz nākamajai dienai.
  3. No mīklas izgriezto apli pārziež ar iepriekš sagatavoto mērci, pārkaisa ar sarīvētu picas pamatnes sieru un pildījuma sieru.
  4. Tam virsū liek tomātu šķēlītes.
  5. Pārkaisa ar sāli un pipariem un cep cepeškrāsnī 10 minūtes.
  6. Pēc cepšanas karstu picu pārkaisa ar svaigu baziliku.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zemeņu kūka karstā dienā

Zemeņu kūka karstā dienā

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas