Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkas filejas cepetis ar armanjaka plūmēm

2006. gada 22. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
60 min
1. Piepildi fileju.
2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 185 °C.
3. Žāvētās plūmes pārlej ar armanjaku vai konjaku un atstāj piebriest uz 30 minūtēm. Cūkas fileju attīri no plēvēm un vidū iegriez to visā garumā, nepārgriežot.
4. Uz pārgrieztās cūkas filejas liec spinātus, strēmelēs sagrieztus tomātus, sasmalcinātas žāvētās plūmes.
5. Pārkaisi ar timiānu, rozmarīnu, sāli un pipariem.
6. Sarullē cūkas fileju un ietin bekona šķēlītēs.
7. Cep pīrāgu.
8. Pildīto fileju liec uz izrullētas mīklas un ietin. Pārzied ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī 20 minūtes.
9. Pagatavo mērci.
10. Dzērveņu sulai pievieno cukuru, kanēļa standziņu, krustnagliņas.
11. Uzvāri.
12. Pievieno dzērvenes un turpini vārīt 10 minūtes.
13. Noņem no uguns un ļauj atdzist.
14. Atdzisušās ogas samal ar jaucējā.
15. Iegūto mērci izkās caur sietu.
Uz augšu