Sākums > Receptes > Uzkodas

Kokteilis no jūras veltēm

2006. gada 21. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Taizemē šo ēdienu tvaicē mazos trauciņos no banānu lapām, kas sastiprinātas ar zobu bakstāmajiem, bet var izmantot arī mazās keramikas bļodiņās.
2. Sajauc visas sastāvdaļas, izņemot zemesriekstus, čilli, kabaci, zivi, garneles un gliemjus, virtuves kombainā.
3. Noklāj bļodiņas ar kabača lapām.
4. Ar rokām sajauc zivi, gliemjus un garneles un liek bļodiņās.
5. Zemesriekstus un čilli apcep un uzber virsū jūras produktiem.
6. Atstāj nedaudz brīvu vietu trauka augšpusē.
7. Pildītos trauciņus liek katlā un tvaicē 15-20 minūtes (līdz jūras produkti ir gatavi un mērce starp tiem (no čilli un zemesriekstiem) ir šķidrā konsistencē.
8. Pasniedz ar kokosriekstu pienu un rotā katru trauciņu ar dažām tējkarotēm uzputota kokosriekstu piena un sarīvētu sarkano čilli.
Uz augšu