Citronu un olu putu kūka

Sastāvdaļas

  • 85 ml saldā krējuma
  • 150 ml kondensēta piena
  • 2 citronu miziņas (sarīvētas) un arī izspiesta sula
  • Kūkas forma aptuveni 18 cm diametrā
  • 3 lielu olu baltumi
  • 250 g pūdercukura
  • 1 ēd.k. kukurūzas cietes

Pagatavošana

85 min.
  1. Stingrās putās saputo saldo krējumu. Tajā iecilā kondensēto pienu, sarīvētās citronu miziņas un citronu sulu. Maisījumu ielej kūkas formā un 1 stundu dzesē ledusskapī - tad tas kļūst nedaudz stingrāks.
  2. Ar mikseri saputo olu baltumus ar cukuru. Putās iecilā kukurūzas cieti.
  3. Uzkarsē grilu līdz vidēji augstai temperatūrai. Olu baltumu putas pārklāj pār saldā krējuma maisījumu. Grilē 2-4 minūtes, līdz olu baltums kļūst zeltaini brūns.
  4. Kūku var pasniegt gan karstu, gan aukstu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi