Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Dzērveņu - ķirbju maize

Dzērveņu - ķirbju maize

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 450 g cukura
  • 350 g rīvēta ķirbja
  • 250 ml sakapātu dzērveņu
  • 2 mazliet sakultas olas
  • 125 ml eļļas (ne olīvu vai cita ar izteiktu garšu)
  • 1 ēd. k. garšvielu - kopā sajaukts smalkais kanēlis, krustnagliņu pulveris, ingvers, muskatrieksts, Jamaikas pipari, kas ir pie rokas
  • 1 tējk. sodas
  • 1/2 tējk. sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Labi sajauc olas, cukuru, eļļu un ķirbi.
  2. Atsevišķi sajauc miltus, garšvielas, sodu un sāli. Miltu vidū ietaisa bedrīti un tur ielej šķidro masu. Sajauc līdz visi milti iejaukti.
  3. Iejauc dzērvenes.
    Iejauc dzērvenes.

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

  4. Liek 2 ietaukotās maizes panniņās.
    Liek 2 ietaukotās maizes panniņās.

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

  5. Cep iepriekš sasildītā krāsnī 180º C 1 stundu.

    Lai labi garšo!
    Cep iepriekš sasildītā krāsnī 180º C  1 stundu.

Lai labi...

    FOTO: Gita Murniece-Taurina

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena kēkss

Biezpiena kēkss

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas