Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepta forele

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 foreles
  • 3 ēd.k. citronu sulas
  • Sāls
  • 30 g miltu
  • 20 g sviesta tauku masa
  • 60 g sviesta
  • 1 citrons
  • 4 ēd. k. pētersīļu
  • 3 citrona šķēlītes
  • 400 g kartupeļu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Notīrītas, izķidātas foreles uz īsu brīdi noskalo tekošā aukstā ūdenī un rūpīgi nosusina uz virtuves papīra salvetēm.
  2. Foreles apslaka ar svaigi spiestu citrona sulu, apsāla no iekšpuses un ārpuses un apviļā miltos.
  3. Liekos miltus nokrata.
  4. Pannā uzkarsē sviesta tauku masu un cep foreles uz vidējas uguns.
  5. Vienu pusi cep aptuveni 5 minūtes, uzmanīgi apgriež un otru pusi cep apmēram 3 minūtes. Ja muguras spura viegli atdalās, forele ir gatava.
  6. Ja ne, tad vēl pacep pāris minūtes.
  7. Cepto foreli pasniedz uz siltiem šķīvjiem.
  8. Uzkarsē sviestu un svaigi spiestu citrona sulu. Sakapā pētersīļus un uzkaisa forelei.
  9. Zivi pārlej ar karsto citrona un sviesta masu un garnē ar citrona šķēlītēm.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Grauzdiņu salāti ar kukurūzu un sieru

Grauzdiņu salāti ar kukurūzu un sieru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas