Cepta forele

2006. gada 19. maijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
1 min
1. Notīrītas, izķidātas foreles uz īsu brīdi noskalo tekošā aukstā ūdenī un rūpīgi nosusina uz virtuves papīra salvetēm.
2. Foreles apslaka ar svaigi spiestu citrona sulu, apsāla no iekšpuses un ārpuses un apviļā miltos.
3. Liekos miltus nokrata.
4. Pannā uzkarsē sviesta tauku masu un cep foreles uz vidējas uguns.
5. Vienu pusi cep aptuveni 5 minūtes, uzmanīgi apgriež un otru pusi cep apmēram 3 minūtes. Ja muguras spura viegli atdalās, forele ir gatava.
6. Ja ne, tad vēl pacep pāris minūtes.
7. Cepto foreli pasniedz uz siltiem šķīvjiem.
8. Uzkarsē sviestu un svaigi spiestu citrona sulu. Sakapā pētersīļus un uzkaisa forelei.
9. Zivi pārlej ar karsto citrona un sviesta masu un garnē ar citrona šķēlītēm.
Uz augšu