Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildītas kabaču ripiņas

2005. gada 14. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
50 min
1. Kabaci sagriež to 4 cm biezās ripās, tām izdobj vidū sēklas un sakārto uz cepešpannas.
2. Malto gaļu samīca kopā ar vārītiem rīsiem, olām, 1 sasmalcinātu sīpolu un ķiplokiem, maltajiem pipariem, sāli un „Santa Maria” gaļas kopējo garšvielu.
3. No maltās gaļas izveido kotletītes un sapilda kabaču gredzenos.
4. Uz katra kabaču gredzena virsū liek sīpola un tomāta šķēlīti.
5. Tad liek cepeškrāsnī cepties 180 grādu karstumā apmēram 30 minūtes.
6. Cepšanas procesa beigās, uz katras kabača porcijas uzkaisa rīvētu sieru.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
7. Noderīgi:

* Izgrebto kabača daļu vari smalki sagriezt un pievienot maltās gaļas masai vai izmanto kāda cita ēdiena pagatavošanai, piemēram, dārzeņu pankūkām, kādā sautējumā vai omletē.

* Kabacis jāgreb uzmanīgi, lai apakšējā daļā neizveidojas caurums, citādāk pa to izplūdīs viss gardums, ko cepšanas laikā atdos gaļa.

* Kabača brāļus patisonu un cukini arī var gatavot tieši šādā pat veidā.
Uz augšu