Šokolādes kūka ar maskarpone sieru

Sastāvdaļas

  • 4 ēd.k. brendijs vai rums
  • 50 g gaišās rozīnes
  • 250 g tumšā šokolāde
  • 250 g sviests
  • 8 olas
  • 350 g smalkais cukurs
  • 160 g milti
  • 3 tējk. cepamais pulveris
  • 500 g maskarpone siers
  • 3 olu baltumi
  • 2 ēd.k. pūdercukurs
  • Kakao pārkaisīšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Ar brendiju aplej rozīnes un ļauj ievilkties ~40 min.
  2. Ūdens peldē izkausē 250 g tumšo šokolādi ar 250 g sviestu. Izkausētajai šokolādes/sviesta masā pa vienai iekuļ 8 olas.
  3. Atsevišķi samaisa 350 g cukura ar 160g miltu un 3 tējk. cepamā pulvera. Šo miltu/cukura maisījumu pakāpeniski iemaisa šokolādes/olu masā.
  4. Kūkas formu ieziež ar sviestu. Ielej mīklu un cep cepeškrāsnī 180 grādos 45 minūtes.
  5. Kūku atdzesē 10 min un pārgriež uz pusēm.
  6. Pildījumam: Ar karoti izmīca 500g maskarpone sieru un pievieno izmērcētās rozīnes. Atsevišķi sakuļ 3 olu baltumus ar pūdercukuru un šķipsniņu sāls, līdz masa ir vijīga. Sakultos olu baltumus divās daļās iemaisa maskarpones siera masā. Ieliek uz brīdi leduskapī.
  7. Pusi maskarpones siera masas smērē starp kūkas kārtām, otru pusi virspusē. Pārkaisa ar kakao.

Komentāri

Aļona 2015. gada 26. oktobris 19:46
Es jau stundu cepju, bet mīkla pilnīgi slapja.... cepšu vēl, ceru, ka būs kaut kad gatava ... :/
agnese 2009. gada 6. jūlijs 18:55
Paldies, ļoti garšīgi sanāca, taisīju visu kā receptē! Super! Ieteikums - lai kā gribētos apēst visu un uzreiz, iesaku nogaidiīt kādas 2h lai viss savelkas kopā! Dievīga!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi