Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes kūka ar maskarpone sieru

2006. gada 5. maijs
Foto: Inga Millere
Pagatavošana
60 min
1. Ar brendiju aplej rozīnes un ļauj ievilkties ~40 min.
2. Ūdens peldē izkausē 250 g tumšo šokolādi ar 250 g sviestu. Izkausētajai šokolādes/sviesta masā pa vienai iekuļ 8 olas.
3. Atsevišķi samaisa 350 g cukura ar 160g miltu un 3 tējk. cepamā pulvera. Šo miltu/cukura maisījumu pakāpeniski iemaisa šokolādes/olu masā.
4. Kūkas formu ieziež ar sviestu. Ielej mīklu un cep cepeškrāsnī 180 grādos 45 minūtes.
5. Kūku atdzesē 10 min un pārgriež uz pusēm.
6. Pildījumam: Ar karoti izmīca 500g maskarpone sieru un pievieno izmērcētās rozīnes. Atsevišķi sakuļ 3 olu baltumus ar pūdercukuru un šķipsniņu sāls, līdz masa ir vijīga. Sakultos olu baltumus divās daļās iemaisa maskarpones siera masā. Ieliek uz brīdi leduskapī.
7. Pusi maskarpones siera masas smērē starp kūkas kārtām, otru pusi virspusē. Pārkaisa ar kakao.
Uz augšu