Ravioli ar safrānu un ricotta sieru

Sastāvdaļas

  • 500 g olu mīklas
  • ¼ tējk. safrāna pulvera
  • 15 ml (1 ēdk.) piena
  • 375 g Ricotta siera
  • 1 apelsīna miziņa, sarīvēta
  • 1 ola
  • Sarīvēts muskatrieksts
  • Sāls un pipari
  • 125 g sviesta
  • Salvijas vai rozmarīna lapas

Pagatavošana

1 min.
  1. Sagatavo mīklu. Pēc 1 st. mīklu pārdala uz pusēm; izveltnē 2 plānus vienāda lieluma taisnstūrus. Safrānu iemaisa pienā; pēc 20 min. sajauc kopā ar sadrupinātu sieru, apelsīna miziņu, sakultu olu, šķipsnu muskatrieksta, sāli un pipariem. Uz viena mīklas taisnstūra ik pēc 3,5 cm ar tējkaroti uzliek sierta maisījumu.
  2. Virsū uzklāj otru mīklas taisnstūri; mīklu starp pildījuma izciļņiem pieblīvē ar pirkstiem. Tad ar asu nazi vai konditorejas ritentiņu pildīto mīklu sagriež vienāda lieluma kvadrātiņos; maliņas ar pirkstiem cieši saspiež kopā. Kvadrātiņus 1-2 st. apžāvē uz miltiem apkaisīta dvieļa.
  3. Katlā uzvāra sālsūdeni; kvadrātiņus vāra apmēram 5 min., kamēr tie piebriest kā spilventiņi. Izkausētu sviestu aromatizē ar sasmalcinātām rozmarīna lapām. Spilventiņus uzmanīgi nosusina un apviļā aromatizētajā sviestā.
  4. 4 porcijas

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi