Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ravioli ar safrānu un ricotta sieru

2006. gada 15. aprīlis
Foto: keda
Pagatavošana
1 min
1. Sagatavo mīklu. Pēc 1 st. mīklu pārdala uz pusēm; izveltnē 2 plānus vienāda lieluma taisnstūrus. Safrānu iemaisa pienā; pēc 20 min. sajauc kopā ar sadrupinātu sieru, apelsīna miziņu, sakultu olu, šķipsnu muskatrieksta, sāli un pipariem. Uz viena mīklas taisnstūra ik pēc 3,5 cm ar tējkaroti uzliek sierta maisījumu.
2. Virsū uzklāj otru mīklas taisnstūri; mīklu starp pildījuma izciļņiem pieblīvē ar pirkstiem. Tad ar asu nazi vai konditorejas ritentiņu pildīto mīklu sagriež vienāda lieluma kvadrātiņos; maliņas ar pirkstiem cieši saspiež kopā. Kvadrātiņus 1-2 st. apžāvē uz miltiem apkaisīta dvieļa.
3. Katlā uzvāra sālsūdeni; kvadrātiņus vāra apmēram 5 min., kamēr tie piebriest kā spilventiņi. Izkausētu sviestu aromatizē ar sasmalcinātām rozmarīna lapām. Spilventiņus uzmanīgi nosusina un apviļā aromatizētajā sviestā.
4. 4 porcijas
Uz augšu