Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Kartupeļu – spinātu biezputra

Kartupeļu – spinātu biezputra

FOTO: Depositphotos

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 8 – 10 palieli kartupeļi
  • Sagriezti spināti (parasti izmantoju saldētus)
  • 1 glāze (sojas) piena
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 ēd. k margarīna (vai sviesta)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

35 min.
  1. Kartupeļus nomizo un novāra labi mīkstus, tad nokāš.
  2. Kamēr vārās kartupeļi, citā katliņā nelielā ūdens daudzumā viegli novāra spinātus (izveidojas zaļa putriņa). Spinātu daudzums atkarīgs no tā, cik izteiktu spinātu garšu biezputrai vēlas.
  3. Kad kartupeļi nokāsti, pievieno spinātus, pieber sāli un piparus (pēc garšas) un visu samaļ ar blenderi, tad pielej pienu, pieliek margarīnu izmaisa un vēlreiz samaļ ar blenderi, lai piens labāk iejaucas masā. (To visu dara, atstājot zem katla mazu, mazu uguntiņu).
  4. Ja grib pikantāku, pirms malšanas ar blendri, putrā var iejaukt sīki sagrieztus apceptus sīpolus un ķiplokus.
  5. NB! Jo vairāk spinātu, jo košāk zaļa būs putra!
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Gatavs 10 minūtēs: Saldais kārtojums "Švarcvaldes ķiršu kūka"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas