1mazais iepakojums ar šķeltajiem jeb zupas zirņiem
Gaļa zupai pēc paša izvēles, bet laikam jau labāk cūkgaļa
2burkāni
2kartupeļi
1neliels sipols
Sinepes
Sāls pēc garšas
Pipari pēc garšas
Dilles pasniegšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
90 min.
Vispirms jāizmērcē zirņi ūdeni. Vēlams kādas 2 stundas. Jo ilgāk izmērcēs, jo ātrāk tie uzvārīsies. Var arī likt tos izmercēties uz nakti.
Tad zirņus ar izvēlēto gaļu liek lielā katlā vārīties. Pievieno sāli, piparus un, ja vēlas, garšvielas pēc gaumes.
Kad zirņi jau mīksti, pievieno smalki sagrieztus kartupelus, burkānus un sipolus. Ja sipoli neiet īpaši pie sirds, var tos ari nepievienot vai arī sasmalcināt tos ar blenderi, tad tie nebūs tik uzkrītoši.
Tad nu vāra, kamēr visas sastāvdaļas gatavas.
Pasniedz ar sasmalcinātām dillēm un nedaudz iejauc arī sinepes!