-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Salāti
-
>
Siļķu-kartupeļu salāti "Kurzeme"
Kad siļķe kažokā apnikusi, pagatavo tās garšīgo "māsīcu" kurzemnieku gaumē!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
4 mazsālītas siļķes filejas
-
6 vārīti kartupeļi
-
1 liels skābs ābols (antonovka)
-
1/2 vidēji lielas selerijas saknes
-
1 sīpols
-
6 vārītas olas (3 dekoram)
-
1/2 tējk. maltu piparu
-
1 tējk. cukura
-
1 glāze konservētu vai vārītu zaļo zirnīšu
-
4 ēd. k. majonēzes vai skāba krējuma
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
20 min.
-
Siļķu filejas sagriež nelielos kubiņos.
-
Ābolu, seleriju un sīpolu nomizo un sagriež kubiņos vai sarīvē uz rupjās rīves.
-
Trīs vārītas olas sasmalcina, pārējās sagriež daiviņās. Kartupeļus sagriež kubiņos.
-
Bļodiņā rūpīgi sajauc siļķes, ābolus, selerijas un sīpolus kopā ar cukuru un pipariem.
-
Ļauj pastāvēt 5 minūtes, pēc tam pievieno majonēzi, olas, kartupeļus un zaļos zirnīšus. Visu rūpīgi samaisa.
-
Pasniegšana: kārto salātu traukā, dekorē ar olām, zaļumiem un zaļajiem zirnīšiem.
Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs