100g pancetta (salīts, gaisā kaltets cūkas vēdera speķis no Italijas)
2ēk olīveļļa
2daiviņas ķiploks
3ļoti svaigas un labas olas
3ēk salds krējums
100g svaigi rīvēts parmezāna siers (vai 50g parmezāns un 50g pecorino)
400g spagetti
Svaigi malti melnie pipari, sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
/4 porcijas/
Lielā katlā uzliek vārīties ūdeni makaroniem.
Pancettu sagriež smalkos kubiņos un maigi apcep olīveļļā, izzvejo no taukiem. Tauki paliek pannā.
Kad ūdens vārās, kārtīgi sasāla ūdeni un vāra spagetti al dente pēc ražotāja norādēm.
Ķiplokus smalki sakapā (nespiež!).
3 minūtes pirms makaroni gatavi, pannu ar taukiem liek uz lēnas uguns, pievieno ķiplokus, lēnām sautē līdz nedaudz zeltaini (brūni būs rūgti!).
Kamēr ķiploki sautējās, sakuļ olas ar krējumu un pusi siera, drusku pipariem. Sāli parasti nevajag.
Spagetti nokāš, liek pannā, uz lēnas uguns karsējot kārtīgi samaisa ar taukiem. Pannu noņem no plīts. Spagetti pārlej ar mērci, samaisa. Mērcei ir drusku jāsāk iebiezēt, bet nedrīkst galīgi sarecēt. Ja ir mazāka porcija spagetti vai plāna panna, varbūt būs vēl nedaudz jāpasilda. Ja ir ļoti bieza panna, varbūt būs steidzīgi jāņem spagetti ārā no pannas, lai nesacepas...
Spagetti kārto šķīvjos, pārkaisa ar apcepto pancetta un atlikušo sieru. Pa virsu uzmaļ nedaudz melnos piparus.
Sākotnējā recepte ir bez krējuma un ķiplokiem. Daži itāļi piecep klāt arī drusku sīpolus.
Ja nav pancetta, ieteiktu pameklēt sālītu vēderu vai speķi. Varbūt kombinēt tos ar kādu citu treknu kaltētu gaļu.