Uha - zivju zupa

Uha - zivju zupa
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 kg upes zivju
  • 5 nelieli kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 2 nelieli sīpoli
  • 2 lauru lapas
  • 5 graudu pipari
  • 2 l l ūdens
  • Sāls pēc garšas
  • Svaigas dilles

Pagatavošana

100 min.
  1. Zivis kārtīgi iztīra, aplej ar ūdeni, uzvāra un lēni vāra 30 min.
  2. Buljonu izkāš, ieliek veselus mizotus sīpolus, nomizotu un sagrieztus burkānus vāra 15 minūtes, tad pievieno kartupeļus.
  3. Pieliek lauru lapas, piparus un sāli un vāra 10 min.
  4. Izķidā zivju gaļu bez asakām un pievieno zupai.
    Pasniedz ar kārtīgu daudzumu sasmalcinātu diļļu.

    Labu apetīti!
    Izķidā zivju gaļu bez asakām un pievieno zupai.
Pasniedz ar...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Žanis Grandavs 2. marts 13:12
Labi, te runa par ZIVJU ZUPU, lai būtu.
UHA, tā īsti netulkojas no krievu valodas
un, kā man vēl tālajos, 70to gadu beigās,
armijas laikos teica dienesta biedri no
dziļas Krievijas, un arī dienestu iesāku
Volgas krastos, tad uha pēc būtības ir
vairāk kā piesātināts buljons jāsaprot
to dzerot no krūzītes, un tam klāt ēdot
tajā vārītās zivs gabalus, un pārsvarā esot
dabā, nakšņojot pie ūdens utt. Zupa, tas
tomēr ir kas pavisam cits ;)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi