400g zivs filejas bez asakām un ādiņas(bute,zandarts)
1tējk.sāls
¼tējk.balto piparu
150g caurauguša speķa
2baltmaizes šķēles
Rīvētas citrona miziņas
1saišķītis pētersīļu
80g rīvēta siera
50g margarīna vai sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Zivis apkaisa ar sāli un pipariem.Liek cepamā traukā.Speķi sagriež plānās šķēlītēs un pannā bez taukiem nedaudz apbrūnina.Noceļ pannu no plīts.Pievieno sadrupinātu baltmaizi,rīvētu citrona miziņu un sasmalcinātus pētersīļus. Maisījumu nedaudz atdzesē.Tad pievieno rīvētu sieru.Zivs filejas pārklāj ar speķa un siera maisījumu.Virsū liek nelielas sviesta piciņas.Cep cepeškrāsnī 225 C apm.15-20 min.
Pasniedz ar salātiem un kartupeļu biezeni.Rotā ar citrona šķēlītēm.