Liek kāpostus vārīties, ik palaikam pārbaudot vai ūdens ir pāri kāpostiem un ~ pēc 1,5h pārbauda vai mīksti.
Kad kāposti mīksti tos nokāš no ūdens, bet nedaudz atstājot šķidrumu, lai tie nepiedeg.
Tikmēr uz pannas uzliek smalki sagrieztu krūtiņu un sacep skaisti brūnu un kraukšķīgu. Pievieno kāpostiem.
Uz tās pašas pannas izkausē cukuru un piededzina, lai tas kļūtu brūns, iegūto karamelizēto cukuru pievieno kāpostiem un rūpīgi samaisa.
Pievieno aptuveni 2-4 ēdamkarotes ķimeņu un ļauj kāpostiem pasutināties vēl kādas 15. minūtes. Un kāposti gatavi.
Lai labi garšo!
Sastāvdaļas
10porcijas
4 kg skābu kāpostu (saldskābi ar burkāniem)
1 kg žāvētas krūtiņas
6-8 ēd. k. cukura
Ūdens
-->
Pagatavošana
140 min.140 min.
Liek kāpostus vārīties, ik palaikam pārbaudot vai ūdens ir pāri kāpostiem un ~ pēc 1,5h pārbauda vai mīksti.
Kad kāposti mīksti tos nokāš no ūdens, bet nedaudz atstājot šķidrumu, lai tie nepiedeg.
Tikmēr uz pannas uzliek smalki sagrieztu krūtiņu un sacep skaisti brūnu un kraukšķīgu. Pievieno kāpostiem.
Uz tās pašas pannas izkausē cukuru un piededzina, lai tas kļūtu brūns, iegūto karamelizēto cukuru pievieno kāpostiem un rūpīgi samaisa.
Pievieno aptuveni 2-4 ēdamkarotes ķimeņu un ļauj kāpostiem pasutināties vēl kādas 15. minūtes. Un kāposti gatavi.
Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
No kā sastāv slavenais Rīgas burgers un vai tā radītājs pats spēj to apēst?
Vai latviešu puisim ir pa spēkam apēst 2,5 kg smagu burgeri? Izrādās, ir!
Iepriecini ķirbi - pagatavo to! Saulainā ķirbju recepšu izlase
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri