Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Štovēti kāposti ar žāvētu krūtiņu

2005. gada 27. decembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
140 min
1. Liek kāpostus vārīties, ik palaikam pārbaudot vai ūdens ir pāri kāpostiem un ~ pēc 1,5h pārbauda vai mīksti.
2. Kad kāposti mīksti tos nokāš no ūdens, bet nedaudz atstājot šķidrumu, lai tie nepiedeg.
3. Tikmēr uz pannas uzliek smalki sagrieztu krūtiņu un sacep skaisti brūnu un kraukšķīgu. Pievieno kāpostiem.
4. Uz tās pašas pannas izkausē cukuru un piededzina, lai tas kļūtu brūns, iegūto karamelizēto cukuru pievieno kāpostiem un rūpīgi samaisa.
5. Pievieno aptuveni 2-4 ēdamkarotes ķimeņu un ļauj kāpostiem pasutināties vēl kādas 15. minūtes. Un kāposti gatavi.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com