Sautētais omes Ziemassvētku trusis

Sautētais omes Ziemassvētku trusis
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 trusis
  • 4-5 burkāni
  • 2-3 sīpoli
  • 1/2 glāze/s sausa baltvīna
  • 200-500 ml ūdens, atkarībā no truša lieluma
  • 3-4 daiviņa/s ķiploka
  • Sviests
  • Garšvielas (pipars, sāls, laurlapas u. c.)
  • Zaļumi pasniegšanai

Pagatavošana

120 min.
  1. Trusi sadala gabalos.
  2. Met pannā, apcepina brūnus kopā ar rupjos gabalos sagrieztiem burkāniem.
  3. Liek to visu sautējamā katliņā vai ''pīlē'' kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem, ķiplokiem un garšvielām.
  4. Pielej ūdeni, vīnu un liek uz lēnas uguns sautēties vismaz stundu. Šķidrumu, kas paliek pāri var satumēt ar miltiem un pasniegt kā mērci. Miltu vietā var izmantot saldo vai skābo krējumu.
    Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un pārber ar svaigiem zaļumiem.

    Labu apetīti!
    Pielej ūdeni, vīnu un liek uz lēnas uguns sautēties vismaz s...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni