1. Gaili sadala gabalos, apkaisa ar sāli, pipariem, caur sietu uzsijā drusku miltus.
2. ''Pīlē'' vai citā cepeškrāsnij piemērotā katlā eļļā lēnām apcep (nesadedzina!) sīpolus (mazus sīpolus atstaj veselus), sagrieztu bekonu, šampinjonus, burkānus, veselas ķiploka daiviņas. Kad apcepti, izņem no katla.
3. Gaiļa gabalus apcepina tajā pašā traukā, kurā dārzeņus, brūnus no visām pusēm. Klāt pieber visu iepriekš apcepto un apdzēš ar konjaku (ja strādā ar vaļēju liesmu - uzmanīgi, konjaka tvaiki var aizdegties).
4. Pievieno kopā sasietus zaļumus. Pārlej ar vīnu, virco ar sāli un pipariem, sautē 1 - 1,5 stundau 130-140 grādos cepeškrāsnī.
5. Kad gatavs, izzvejo zaļumu buntīti. Izņem no mērces visus ''biezumus'' sakārto uz liela šķīvja. Vai pasniedz ar visu trauku kurā gatavoja.
6. Ja nepieciešams, mērci reducēt (daļu šķidruma iztvaicēt), to var darīt ar aukstu sviestu: to pa gabaliņam iekuļ siltā mērcē. Mērci vairs nesilda. Pārlej gaļai.
7. Servē ar baltmaizi (Burgundijā ar sviesta apceptiiem baltmaizes gabaliem).
Labu apetīti!