Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Zoss cepetis ar āboliem

Zoss cepetis ar āboliem

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Ziemassvētku
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Zoss
  • Āboli
  • Sāls
  • Ķimenes
  • Sarkanvīns
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Zosi no iekšpuses un ārpuses ieberzē ar sāli un ķimenēm. Kad tas izdarīt, tad to pilda ar mizotiem āboliem, pēc iespējas skābākiem.
  2. Kad zoss vidus ir aizpildīts, tad dupsīti aizšuj ar diegu vai sasprauž ar kociņiem, lai saturs nebirst laukā. Pannu jāpilda ar ūdeni un nedaudz sarkanvīna.
  3. Cepeti liek uzkarsētā krāsnī (180°-200°) un gatavo tik ilgi cik sver pati zoss. Ja zoss sver 4 kg, tad zoss jācep 4 stundas.
  4. Ik pa brītiņam zosi jāpārlej ar to pašu škidrumu kurš ir cepešpannā. Ja negribas zosi regulāri apliet ar šķidrumu kurš ir pannā, tad tā jāietin folijā.
  5. Pasniedzot var dekorēt ar ābolu šķēlītēm!
    Pasniedzot var dekorēt ar ābolu šķēlītēm!

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas