Zoss cepetis ar āboliem

Zoss cepetis ar āboliem
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Zoss
  • Āboli
  • Sāls
  • Ķimenes
  • Sarkanvīns

Pagatavošana

180 min.
  1. Zosi no iekšpuses un ārpuses ieberzē ar sāli un ķimenēm. Kad tas izdarīt, tad to pilda ar mizotiem āboliem, pēc iespējas skābākiem.
  2. Kad zoss vidus ir aizpildīts, tad dupsīti aizšuj ar diegu vai sasprauž ar kociņiem, lai saturs nebirst laukā. Pannu jāpilda ar ūdeni un nedaudz sarkanvīna.
  3. Cepeti liek uzkarsētā krāsnī (180°-200°) un gatavo tik ilgi cik sver pati zoss. Ja zoss sver 4 kg, tad zoss jācep 4 stundas.
  4. Ik pa brītiņam zosi jāpārlej ar to pašu škidrumu kurš ir cepešpannā. Ja negribas zosi regulāri apliet ar šķidrumu kurš ir pannā, tad tā jāietin folijā.
  5. Pasniedzot var dekorēt ar ābolu šķēlītēm!
  6. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi