Sākums > Receptes > Zupas

Dubultā zivju zupa

2005. gada 17. oktobris
Foto: Viktors Vasiļjevs
Pagatavošana
75 min
1. Tikko ķertas zivis (labāk no upes vai liela ezera, jo dīķu un dūņainu ezeru zivīm ir dūņu piegarša) notīra, izņem iekšas un žaunas. Katlā ielej ~ 3 litri ūdens un liek iekšā sīkās zivis un lielo zivju atgriezumus (galvas, spuras, astes), ieliek nomizotu sīpolu, dilles ar visiem kātiem, piparus, sāli, ķiploka daiviņu un vāra, kāmēr zivis gatavas. Ja ir daudz putu, tās nosmeļ. Iegūto virumu nokāš. Škidrumā liek lielo zivju gabalus un vāra līdz tie gatavi, ja nepieciešams, pieliek vēkl sāli. Kad zivis ir gatavas, tās izņem. Igūtājā zivju novārījumā liek sīki sagrieztus burkānus, rupji sagrieztus kartupeļus, ja garšo, arī apvārīto sīpolu un vāra līdz dārzeņi gatavi. Pa to laiku luielos zivju gabalus attīra no asakām un beigās pievieno zupai. Pieliek sīki sagrieztus zaļumus un pasniedzot pievieno ēdamakaroti svaigā krējuma.
Uz augšu