Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Dubultā zivju zupa

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Svaiagas saldūdens zivis pēc zvejas gan sīkās, gan lielās 1 - 2 kg
  • Dilles ar visiem kātiem 3 gab
  • Liels sīpols 1gab
  • Ķiploka daiviņa
  • Burkāni 2 gab
  • Kartupeļi 6 - 7 gab
  • Sāls
  • Pipari
  • Zaļumi (lociņi, dilles, pētersīļi, selerijas)
  • Svaigs krējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Tikko ķertas zivis (labāk no upes vai liela ezera, jo dīķu un dūņainu ezeru zivīm ir dūņu piegarša) notīra, izņem iekšas un žaunas. Katlā ielej ~ 3 litri ūdens un liek iekšā sīkās zivis un lielo zivju atgriezumus (galvas, spuras, astes), ieliek nomizotu sīpolu, dilles ar visiem kātiem, piparus, sāli, ķiploka daiviņu un vāra, kāmēr zivis gatavas. Ja ir daudz putu, tās nosmeļ. Iegūto virumu nokāš. Škidrumā liek lielo zivju gabalus un vāra līdz tie gatavi, ja nepieciešams, pieliek vēkl sāli. Kad zivis ir gatavas, tās izņem. Igūtājā zivju novārījumā liek sīki sagrieztus burkānus, rupji sagrieztus kartupeļus, ja garšo, arī apvārīto sīpolu un vāra līdz dārzeņi gatavi. Pa to laiku luielos zivju gabalus attīra no asakām un beigās pievieno zupai. Pieliek sīki sagrieztus zaļumus un pasniedzot pievieno ēdamakaroti svaigā krējuma.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistu akniņu  un paprikas siltie salāti

Vistu akniņu un paprikas siltie salāti

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas