Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cālis indiešu gaumē

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 cālis
  • 0.5 l piena
  • 150 g nūdeļu
  • 150 g sviesta
  • 2 olas
  • Pipari
  • 120 g rīvēta siera
  • Sāls
  • 60 g miltu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Nomazgā cāli un sadala to gabalos, liek nedaudz sālītā ūdenī un vāra. (Buljonu pēcāk vajadzēs, tāpēc nevajadzētu pārsālīt.) Kad cālis izvārījies, atdala gaļu no kauliem un sasmalcina. Uzvāra nūdeles nedaudz sālītā ūdenī, kad tās gatavas, apskalo ar aukstu ūdeni. Kamēr cālis vārās, pagatavojam mērci. Uzkarsē 60 g sviesta un, kad tas izkusis, iejauc miltus. Pakāpeniski pievieno pienu, visu laiku maisot vāra dažas minūtes, kamēr piens sāk nedaudz biezēt. Pievieno garšvielas, sieru un vienu olas dzeltenumu, labi samaisa. Uzkarsē pannā 60 g sviesta un apcep cāļa gaļas gabaliņus, Kad tie top zeltaini brūni, ņem nost. Nokāš nūdeles un arīdzan apcep sviestā. Sajauc ceptās nūdeles ar mērci. Noslēdzamā traukā (vislabāk izmantot ugunsdrošā stikla trauku, bet var izmantot arī “pīli”) ieklāj pusi no nūdeļu un mērces maisījuma. Tad ieklāj apceptos vistas gabaliņus un pārklāj tos ar otru pusi nūdeļu un mērces maisījuma. Pārklāj ar rīvētu sieru un sakultu olu. Cep karstā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes. (Labāk laiku pa laikam palūkoties uz cepumu un, kad tas jau šķiet gatavs, noņemt vāku un vēl kādu brīdi pacept. Tad cepums top skaisti brūns.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas