Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Liellopa gaļa sinepju mērcē

Liellopa gaļa sinepju mērcē

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 400-500 g liellopa gaļas filejas
  • 2 ēd. k. sviesta
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Mērcei:
  • 2 mazi sīpoli
  • 200 g šampinjonu
  • 1/2 ēd. k. sviesta vai margarīna
  • 300 g saldā krējuma
  • 3 tējk. sojas mērces
  • 1.5 ēd. k. sinepju
  • 1 tējk. Jāņogu želejas vai šerija
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Gaļu sagriež šķēlēs, tad izdauza lielos un plānos gabalos.
  2. Notīra un sasmalcina sīpolus.Sagriež šampinjonus.
  3. Sēnes un sīpolus apcep sakarsētā pannā (bez taukvielām), līdz izzūd liekais šķidrums.
  4. Tad pievieno saldo krējumu, sojas mērci un rūpīgi samaisa. Pieliek sinepes un karsē dažas minūtes. Pēc tam pielej šeriju vai jāņogu želeju.
  5. Pannā izkausē sviestu. Ātri un vienmērīgi no abām pusēm izcep gaļu. Pievieno sāli un piparus.
  6. Liek servējamā traukā. Gaļas šķēles var pārlocīt arī uz pusēm. Pasniedz ar sinepju mērci, kartupeļiem un dārzeņiem.

    Labu apetīti!
    Liek servējamā traukā. Gaļas šķēles var pārlocīt arī uz pusē...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīvētu kartupeļu sacepums

Rīvētu kartupeļu sacepums

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas