-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Liellopa gaļa sinepju mērcē
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
400-500 g liellopa gaļas filejas
-
2 ēd. k. sviesta
-
Sāls
-
Melnie pipari
- Mērcei:
-
2 mazi sīpoli
-
200 g šampinjonu
-
1/2 ēd. k. sviesta vai margarīna
-
300 g saldā krējuma
-
3 tējk. sojas mērces
-
1.5 ēd. k. sinepju
-
1 tējk. Jāņogu želejas vai šerija
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
50 min.
-
Gaļu sagriež šķēlēs, tad izdauza lielos un plānos gabalos.
-
Notīra un sasmalcina sīpolus.Sagriež šampinjonus.
-
Sēnes un sīpolus apcep sakarsētā pannā (bez taukvielām), līdz izzūd liekais šķidrums.
-
Tad pievieno saldo krējumu, sojas mērci un rūpīgi samaisa. Pieliek sinepes un karsē dažas minūtes. Pēc tam pielej šeriju vai jāņogu želeju.
-
Pannā izkausē sviestu. Ātri un vienmērīgi no abām pusēm izcep gaļu. Pievieno sāli un piparus.
-
Liek servējamā traukā. Gaļas šķēles var pārlocīt arī uz pusēm. Pasniedz ar sinepju mērci, kartupeļiem un dārzeņiem.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs