Sākums > Receptes > Zupas

Ziedkāpostu zupa ar sieru

2005. gada 25. augusts
Foto: Depositphotos.com
Zupa ir ļoti garšīga un sātīga. Klāt labi garšo tosterēta baltmaize vai graudu maize.
Pagatavošana
50 min
1. Nomazgā un nomizo kartupeļus un burkānus. Sagriež nelielos kubiņos vai salmiņos.
2. Ziedkāpostu sadala rozetēs.
3. Katlā liek vārīties 2 litrus ūdens, kuram pievieno sāli. Kad ūdens vārās, vispirmas nedaudz pavāra burkānus, tad kartupeļus, tad ziedkāpostus.
4. Kad dārzeņi ir mīksti, vairākas ziedkāpostu rozetītes izņem no katla un sakarsētās taukvielās strauji apcep. Taupa pasniegšanai.
5. Ja kaltā palicis ļoti daudz ūdens, daļu nolej, pievieno sieru, maisot izkausē, tad zupu sablendē un vēl reizi uzkarsē. Pievieno piparus un sāli pēc garšas.
6. Krēmzupu lej bļodiņās, katrai porcijai pievieno apcepto ziedkapostu. Var papildināt ar zaļumiem pēc izvēles.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu