Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Forele garneļu mērcē

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 -300 gr smaga foreles (pa 1 uz ēdāju)
  • ½ citrons uz katru zivi
  • Žāvēts baziliks
  • Sviests
  • Dārzeņi - paprikas, brokoļi, puķkāposti, burkāni
  • Zaļumi
  • Vārīti kartupeļi
  • Kausētais siers
  • Saldais krējums
  • Garneles
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Foreli iztīra, apsāla, apslaka ar citrona sulu. Atļauj nedaudz ievilkties un liek cepeškrāsnī cepties (apm.20-30 minūtes)
  2. Kamēr cepas forele, sagatavo dārzeņus un garneļu mērci. Sviestā, kuram pievienots baziliks apcep papriku, brokoļus, mazus burkānus un puķkāpostu.
  3. Sagriež šķēlēs vārītos kartupeļus (nomizotus), uzliek kausēto sieru, kuram piejaukti zaļumi un ieliek uz 5 minūtēm cepeškrāsnī, lai siers izkūst un veidojas garoziņa. Katram ēdājam kādas 4 šķēles.
  4. Mērcei: katliņā karsē saldo krējumu līdz tas sāk biezēt, tad pievieno garneles un mazliet piespiež citrona sulu. Pievieno sāli.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas