Sākums > Receptes > Deserti

Piena ābolu saldā zupa

2005. gada 15. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
20 min
1. Vispirms nomizo ābolus, tos sagriež šķēlītēs. Katliņā uzliek vārīties pienu, kad tas sāk vārīties, pievieno sagrieztos ābolus. Šajā brīdī rūpīgi jāuzmana piens, lai nepāriet pāri katliņa malām. Jūs redzēsiet, ka piens saskaroties ar āboliem veidos biezpienam līdzīgu masu. Jāļauj āboliem izvārīties mīkstiem. Pa to laiku sakuļ olas ar cukuru un vanilīnu, cukuru liek pēc savas gaumes, cik saldu vēlas saldo zupu.Kad āboli ir mīksti, tad pievieno sakulto olu un ļauj vēlreiz uzvārīties.
2. Mums šī zupa ļoti garšo, it īpaši bērniem, kad patreiz ir sākušies āboli.
3. Labu apetīti!
Uz augšu