Gaileņu zupa

Gaileņu zupa
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās
PADOMS! Zupu var gatavot arī no citām meža sēnēm vai šampinjoniem.

Sastāvdaļas

  • 500 g svaigu gaileņu
  • 1 puravs
  • 1 kartupelis
  • 2 ēd. k. vermuta
  • 2 ēd. k. sviesta vai margarīna
  • 1 l dārzeņu buljona (no kubiņiem)
  • 1/2 tējk. sāls

Pagatavošana

50 min.
  1. Svaigas gailenes rūpīgi notīra ar birstīti. Notīra, noskalo un sasmalcina puravu.
  2. Taukvielas izkausē, klāt liek sēnes un puravu. Sautē taukvielās, līdz šķidrums iztvaikojis un puravs kļuvis caurspīdīgs. Uzsijā miltus. Samaisa. Pielej buljonu. Uz lēnas uguns vāra apmēram 10 minūtes. Pievieno krējumu, sāli un vermutu.
  3. Pievieno katlā pie kartupeļiem, pielej buljonu, uz lēnas uguns vāra apmēram 10 minūtes .
  4. Pievieno sāli, vermutu, visu vēl brīdi vāra.
    Pasniedz ar krējumu, svaigu maizi un zaļumiem.

    Lai labi garšo!
    Pievieno sāli, vermutu, visu vēl brīdi vāra.
Pasniedz ar kr...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

incminc 2010. gada 24. augusts 14:35
var jau dabuut organic buljona kubinjus, tie ir pat ljoti laaga! es knorr vai maggi vispaar vairs nelietoju.
Modris 2010. gada 21. augusts 23:55
Atkal tie kaitīgie kubiņi! Nu nebija vecajos laikos tādi ķīmiskie kubiņi bet bija laba zupa,bet saldais krēms gan pieder pie lietas.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi