Gaileņu zupa

2005. gada 5. aprīlis
Foto: Depositphotos.com
PADOMS! Zupu var gatavot arī no citām meža sēnēm vai šampinjoniem.
Pagatavošana
50 min
1. Svaigas gailenes rūpīgi notīra ar birstīti. Notīra, noskalo un sasmalcina puravu.
2. Taukvielas izkausē, klāt liek sēnes un puravu. Sautē taukvielās, līdz šķidrums iztvaikojis un puravs kļuvis caurspīdīgs. Uzsijā miltus. Samaisa. Pielej buljonu. Uz lēnas uguns vāra apmēram 10 minūtes. Pievieno krējumu, sāli un vermutu.
3. Pievieno katlā pie kartupeļiem, pielej buljonu, uz lēnas uguns vāra apmēram 10 minūtes .
4. Pievieno sāli, vermutu, visu vēl brīdi vāra.
Pasniedz ar krējumu, svaigu maizi un zaļumiem.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu