Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Peldošās salas vaniļas mērcē

Peldošās salas vaniļas mērcē

FOTO: Shutterstock.com

Jaunajām saimniecēm! Ja tev neizdodas, tad nekreņķējies! Man pašai sanāca tikai otrajā reizē! Toties tagad tās ir kļuvušas par manu specialitāti! Ceru, ka izdosies!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 1 glāze/s cukura
  • 3 glāze/s piena
  • 1 glāze/s kartupeļu ciete
  • Vanilīns
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

1 min.
  1. Vispirms atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
  2. Katrā traukā ieber 3 karotes cukura. Ja dzeltenumu puto ar rokām, baltumu ieliek ledusskapī. Ja puto ar mikseri tad nav jēgas.
  3. Saputo dzeltenumu līdz cukurs izkusis (Es to daru ar mikseri, aptuveni ar 3.ātrumu).
  4. Liek karsēties pienu
  5. Puto baltumus, pamazām pievienojot cieti. Kad saputots stingrās putās, tad ir gatavs. Ja piens ir uzkarsis bet vel nevārās tad no baltuma veido "salas". Ar karoti paņem salas, lai tās neizšķīst. Uzmanīgi liek pienā.
  6. Nepārtraukti uzmana pienu, lai nevārās, bet ir karsts.
  7. 1,5 minūti apvāra salas no vienas puses. Tad griež otrādi ! UZMANĪGI, TĀS VEL IR TRAUSLAS! Apvāra no otras puses 1,5 minūti.
    Tā izvāra visu saputoto baltumu.
  8. Kad "salas" gatavas, taisa vaniļas mērci.
  9. Pienu ielej bļodā dzeltenumu un izšķīdina to. Ielej katlā un UZKARSĒ! - vārīt nedrīkst! Kad mērce kļūst bieza tā ir gatava.
  10. Mērci atdzesē, lej bļodiņās vai deserta traukos un liek virsū salas.

    Lai labi garšo!
    Mērci atdzesē, lej bļodiņās vai deserta traukos un liek virs...

    FOTO: Shutterstock.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Selgas kūciņas

Selgas kūciņas

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas