Sākums > Receptes > Deserti

Peldošās salas vaniļas mērcē

2005. gada 21. jūlijs
Foto: Shutterstock.com
Jaunajām saimniecēm! Ja tev neizdodas, tad nekreņķējies! Man pašai sanāca tikai otrajā reizē! Toties tagad tās ir kļuvušas par manu specialitāti! Ceru, ka izdosies!
Pagatavošana
1 min
1. Vispirms atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
2. Katrā traukā ieber 3 karotes cukura. Ja dzeltenumu puto ar rokām, baltumu ieliek ledusskapī. Ja puto ar mikseri tad nav jēgas.
3. Saputo dzeltenumu līdz cukurs izkusis (Es to daru ar mikseri, aptuveni ar 3.ātrumu).
4. Liek karsēties pienu
5. Puto baltumus, pamazām pievienojot cieti. Kad saputots stingrās putās, tad ir gatavs. Ja piens ir uzkarsis bet vel nevārās tad no baltuma veido "salas". Ar karoti paņem salas, lai tās neizšķīst. Uzmanīgi liek pienā.
6. Nepārtraukti uzmana pienu, lai nevārās, bet ir karsts.
7. 1,5 minūti apvāra salas no vienas puses. Tad griež otrādi ! UZMANĪGI, TĀS VEL IR TRAUSLAS! Apvāra no otras puses 1,5 minūti.
Tā izvāra visu saputoto baltumu.
8. Kad "salas" gatavas, taisa vaniļas mērci.
9. Pienu ielej bļodā dzeltenumu un izšķīdina to. Ielej katlā un UZKARSĒ! - vārīt nedrīkst! Kad mērce kļūst bieza tā ir gatava.
10. Mērci atdzesē, lej bļodiņās vai deserta traukos un liek virsū salas.

Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu