Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Parasta maltās gaļas mērce

2005. gada 18. jūlijs
Foto: Līga Jonova
Paldies, Receptes.lv lietotājam par iesūtīto attēlu! :)
Pagatavošana
20 min
1. Uz pannas uzkarsē eļļu un liek apcepties malto gaļu. Gaļu ar lāpstiņu cepšanas laikā sadala pēc iespējas sīkākos gabaliņos, lai mērce viendabīgāka.
2. Pirms gaļa sāk brūnēt, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un apcep kopā ar gaļu.
3. Kad gaļa apcepusies (mazliet apbrūnējusi), tai uzber garšvielas un sāli un aplej ar pusglāzi karsta ūdens (tā, lai gaļa gadrīz pārklājas ar ūdeni), samaisa un zem vāka vāra/sautē uz mazas liesmas.
4. Mazliet vairāk kā pusglāzē silta ūdens uzbriedina miltus un, kad gaļa ir kādas 5 minūtes pavārījusies, to pielej gaļai un maisa līdz mērce sabiezē.
5. Pievieno krējumu, rūpīgi samaisa un, kad mērce sāk burbuļot, tā ir gatava.
6. Labu apetīti!
Uz augšu