Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Parasta maltās gaļas mērce

Parasta maltās gaļas mērce

FOTO: Līga Jonova

Paldies, Receptes.lv lietotājam par iesūtīto attēlu! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 200 g maltās gaļas
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 1 ēd. k. miltu
  • 3 ēd. k. skāba krējuma
  • Baziliks
  • Melnie pipari
  • Majorāns, var arī pievienot ko asāku
  • Mazliet sāls
  • Eļļa
  • Mazliet vairāk kā glāze ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Uz pannas uzkarsē eļļu un liek apcepties malto gaļu. Gaļu ar lāpstiņu cepšanas laikā sadala pēc iespējas sīkākos gabaliņos, lai mērce viendabīgāka.
  2. Pirms gaļa sāk brūnēt, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un apcep kopā ar gaļu.
  3. Kad gaļa apcepusies (mazliet apbrūnējusi), tai uzber garšvielas un sāli un aplej ar pusglāzi karsta ūdens (tā, lai gaļa gadrīz pārklājas ar ūdeni), samaisa un zem vāka vāra/sautē uz mazas liesmas.
  4. Mazliet vairāk kā pusglāzē silta ūdens uzbriedina miltus un, kad gaļa ir kādas 5 minūtes pavārījusies, to pielej gaļai un maisa līdz mērce sabiezē.
  5. Pievieno krējumu, rūpīgi samaisa un, kad mērce sāk burbuļot, tā ir gatava.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas