1līdz 2 l "grieztā" alus - puse tumšā un puse gaišā
Sīpoli tik pat cik gaļa
Cūkas iekšu tauki sīpolu apcepšanai
Sarīvētas kaltētas maizes garozas pēc vajadzības
Saldā paprika
Drupinātas ķimenes
Ķiploks
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
1 min.
Kakla gabalu bez kauliem sagriežam mazākos gabaliņos. Tāpat arī pārējo gaļu un subproduktus, izņemot smadzenes, sagriežam gabaliņos. Taukos apcepam sagrieztus sīpolus līdz brūnumam un ieliekam gaļu un subproduktus. Uzkaisām papriku, samaisām, uzlejam puslitru alus un zem vāka sautējam pusmīkstu. Tad pieliekam sāli un garšvielas, pielejam atlikušo alu, uzberam sarīvēto maizi, uzvārām un pievienojam sagrieztas atplēvotas smadzenes un ar sāli saberztu ķiploku. Liekam uz lēnas uguns vārīties, līdz tauki atdalās no sulas un gaļa mīksta. Pasniedzam ar rupjmaizi.
(Gulašs tika vārīts tūlīt pēc cūkas nokaušanas kā cienasts.)