Mārtiņdienas zoss

2005. gada 10. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
120 min
1. Selerijas sakni, sīpolus, ābolus, speķi un zosu aknas sajauc un kopā ar eļļu, sāli, pipariem un salviju (pēc garšas) apcep pannā.
2. Apceptos produktus sajauc ar baltmaizi un sapilda zosī.
3. No ārpuses zosi apziež ar sāli, pipariem un salviju. Liek cepties cepeškrāsnī 180o temperatūrā apmēram 1,5 stundas.
4. Mērcei: no gatava zoss cepeša nolej taukus. Aptuveni 500 g izmanto mērcei. Cepeša taukus ielej katlā un uzkarsē. Pieber 150 g miltu un visu masu apbrūnina. Pielej apmēram 1 l ūdens.
5. Mērci pastāvīgi maisa, turot uz lēnas uguns.
6. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Var pievienot arī nedaudz skāba krējuma (apmēram 2 ēdamkarotes).
7. Zoss cepeti pasniedz kopā ar piedevām: kartupeļiem, sautētiem skābiem kāpostiem u. c.

Labu apetīti!
Uz augšu