-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Sautētas liellopa aknas sēņu, sīpolu un krējuma mērcē
Gardas liellopa aknas, sēņu, krējuma un sīpolu mērcē sātīgām vakariņām. Izcili garšo, pasniegtas ar rīsiem, griķiem, makaroniem vai vārītiem kartupeļiem. Piedevās - marinēti gurķīši.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
500 g svaigas aknas
-
Sāls, malti pipari pēc garšas
-
2 sīpoli
-
10 šampinjoni
-
200 ml buljona
-
300 ml saldā krējuma
-
1 ēd. k. graudu sinepju
-
Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
40 min.
-
Aknas sagriež strēmelēs un liek uz sakarsētas pannas cepties. Apcep brūnas un liek katlā sautēties, pārlejot ar nelielu daudzumu buljona.
-
Tad apcep eļļā sīpolus ar šampinjoniem un pievieno aknām.
-
Kad aknas jau gatavas, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus. Pasautē apmēram 3 min. un gatavs!
FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs