Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Sautētas liellopa aknas sēņu, sīpolu un krējuma mērcē

Sautētas liellopa aknas sēņu, sīpolu un krējuma mērcē

FOTO: Shutterstock.com

Gardas liellopa aknas, sēņu, krējuma un sīpolu mērcē sātīgām vakariņām. Izcili garšo, pasniegtas ar rīsiem, griķiem, makaroniem vai vārītiem kartupeļiem. Piedevās - marinēti gurķīši.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g svaigas aknas
  • Sāls, malti pipari pēc garšas
  • 2 sīpoli
  • 10 šampinjoni
  • 200 ml buljona
  • 300 ml saldā krējuma
  • 1 ēd. k. graudu sinepju
  • Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Aknas sagriež strēmelēs un liek uz sakarsētas pannas cepties. Apcep brūnas un liek katlā sautēties, pārlejot ar nelielu daudzumu buljona.
  2. Tad apcep eļļā sīpolus ar šampinjoniem un pievieno aknām.
  3. Kad aknas jau gatavas, pievieno saldo krējumu, sāli un piparus. Pasautē apmēram 3 min. un gatavs!
    Kad aknas jau gatavas, pievieno saldo krējumu, sāli un pipar...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas