Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Siera kūka ar svaigām mellenēm

Siera kūka ar svaigām mellenēm

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 150 g cepumu
  • 75 g sviesta
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • Siera masai:
  • 200 g krēmsiera (bez garšvielām)
  • 200 ml liesa krējuma
  • 200 g cukura
  • 50 ml citrona sulas
  • 3 mazas olas
  • 1 naža gals sāls
  • 4 plāksnītes želatīna
  • Nedaudz vāroša ūdens
  • Virskārtai:
  • Melleņu vai upeņu ievārījuma
  • Svaigas mellenes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Samaļ cepumus, sviestu un kanēli.
  2. Ieliek mīklu apaļajā metāla kūkas formā (formas apakšā labāk likt cepamo papīru). Cep 180 grādos ~8 - 10 minūtes. Atdzesē.
  3. Atdala olas un samaisa dzeltenumus ar sieru, krējumu, cukuru un citronu sulu. Var pierīvēt citrona miziņu un pagaršot, vai pietiek citrona garšas (skābuma). Ja vajag, pievieno vairāk.
  4. Sakuļ olas baltumus ar naža galu sals stingrās putās.
  5. Želatīnu, kas ir mērcējies dažas minūtes, izkausē ar to mazumiņu varoša ūdens. Pievieno mazliet siera masas želatīnam, kārtīgi izmaisa un tad var liet želatīnu siera masā, uzmanīgi un kārtīgi iemaisot. Tad sakultos olas baltumus uzmanīgi iemaisa siera masā (kult nedrīkst!).
  6. Gatavo siera masu ielej kūkas formā uz cepuma masas. Pārsmērē ar izvēlēto ievārījumu. Minimums uz 2 stundām (ieteicams ilgāk) liek ledusskapī.
    Pasniedzot, pārber ar svaigām ogām.

    Lai labi garšo
    Gatavo siera masu ielej kūkas formā uz cepuma masas. Pārsmēr...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sulīgās tītara kotletes ar tomātiem un sieru

Sulīgās tītara kotletes ar tomātiem un sieru

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas