Siera kūka ar svaigām mellenēm

4 1
Siera kūka ar svaigām mellenēm
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 150 g cepumu
  • 75 g sviesta
  • 1/2 tējk. kanēļa
  • Siera masai:
  • 200 g krēmsiera (bez garšvielām)
  • 200 ml liesa krējuma
  • 200 g cukura
  • 50 ml citrona sulas
  • 3 mazas olas
  • 1 naža gals sāls
  • 4 plāksnītes želatīna
  • Nedaudz vāroša ūdens
  • Virskārtai:
  • Melleņu vai upeņu ievārījuma
  • Svaigas mellenes

Pagatavošana

180 min.
  1. Samaļ cepumus, sviestu un kanēli.
  2. Ieliek mīklu apaļajā metāla kūkas formā (formas apakšā labāk likt cepamo papīru). Cep 180 grādos ~8 - 10 minūtes. Atdzesē.
  3. Atdala olas un samaisa dzeltenumus ar sieru, krējumu, cukuru un citronu sulu. Var pierīvēt citrona miziņu un pagaršot, vai pietiek citrona garšas (skābuma). Ja vajag, pievieno vairāk.
  4. Sakuļ olas baltumus ar naža galu sals stingrās putās.
  5. Želatīnu, kas ir mērcējies dažas minūtes, izkausē ar to mazumiņu varoša ūdens. Pievieno mazliet siera masas želatīnam, kārtīgi izmaisa un tad var liet želatīnu siera masā, uzmanīgi un kārtīgi iemaisot. Tad sakultos olas baltumus uzmanīgi iemaisa siera masā (kult nedrīkst!).
  6. Gatavo siera masu ielej kūkas formā uz cepuma masas. Pārsmērē ar izvēlēto ievārījumu. Minimums uz 2 stundām (ieteicams ilgāk) liek ledusskapī.
    Pasniedzot, pārber ar svaigām ogām.

    Lai labi garšo
    Gatavo siera masu ielej kūkas formā uz cepuma masas. Pārsmēr...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Adna 2011. gada 8. jūlijs 09:42
Es vienmēr esmu likusi kausēto sieru "Dzintars klasiskais", vai ko tamlīdzīgu. Kūka nesanāk tik salda, un ir, loti garšīga, vismaz viesi to vienmēr ir apgalvojuši, un vienmēr prasījuši papildporcijas. Tikai es neliku olas, jo mūsdienās pastāv risks uz Salmonellu un citiem draņķiem. Olu vietā liku sakultu putukrējumu un 1/2 bundžiņas kondensēto sieru ar cukuru.
Pamēģiniet, ir ļoti garda.
zoiii 2011. gada 6. jūnijs 21:53
Noteikti nelieto kausēto sieru, Tev tur nekas nesanāks. Autors nepareizi norādījis, pēc receptes skaidrs, ka pilnīgi noteikti jāizmanto svaigais siers :)
m_i_a 2009. gada 9. oktobris 15:56
Vai tiešām šai receptei ir jālieto kausētais siers nevis svaigais siers??? Jo cik zinu tad cream-cheese ir svaigais siers!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize