-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Maltās gaļas - pētersīļu bumbiņas ar tomātu mērci
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
800 g liellopu maltās gaļas
-
6 ēd. k. rīvmaizes
-
4 ēd. k. rīvēta Parmezāna siera (ir ticis izmantots arī Čederas siers)
-
1 saišķis pētersīļu (noskaloti, nosusināti, sakapāti)
-
150 g sīpola
-
2 olas
-
Sāls
-
Pipari
- Mērcei:
-
200 g tomātu
-
5 ēd. k. kečupa
-
4 ēd. k. olīveļļas
-
5 ēd. k. čili mērces
-
1 sarkanais pepperoni pipars (sīki sakapāts, var iztikt bez, ja nevēlas ļoti asu)
-
1 ēd. k. balzamiko etiķa
-
1 ēd. k. citronu sulas
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
45 min.
-
Samīca malto gaļu, rīvmaizi, sieru, pētersīļus, 100 g sīpola, olas, sāli, piparus.
-
Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. No masas izveido bumbiņas. Cepešplāti nosmērē ar eļļu. Bumbiņas liek uz plāts un pārpilina atlikušo eļļu.
-
Cep vidējā “plauktiņā” ~ 15 minūtes, apgriež un cep vēl 15 min.
-
Samaisa mērces sastāvdaļas. Tomātus nomizo, izņem sēklas, sīki sasmalcina un iemaisa mērcē. 5 min. visu kopā pakarsē.
-
Izceptās bumbiņas liek bļodā, karstas pārlej ar karsto mērci, pārber ar nelielu daudzumu siera.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs